Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Είμαστε «πλήρως αφοσιωμένοι» στην Αργεντινή - Αρνείται ότι καθυστερεί εσκεμμένα την εκταμίευση της δόσης

ΔΝΤ: Είμαστε «πλήρως αφοσιωμένοι» στην Αργεντινή - Αρνείται ότι καθυστερεί εσκεμμένα την εκταμίευση της δόσης
Το ΔΝΤ εξακολουθεί να συζητά με την Αργεντινή
Το ΔΝΤ λέει ότι οι συνομιλίες με την Αργεντινή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πως βοηθά την χώρα να ακολουθήσει μία πορεία προς την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και σταθερότητα.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice, απέρριψε οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι το ΔΝΤ είχε καθυστερήσει τις δεσμεύσεις του περιμένοντας τις γενικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου 2019. Ξεκαθάρισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.
Επίσης δήλωσε ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη προθεσμία για το ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης των 5,4 δισ. δολαρίων από το πρόγραμμα διάσωσης και τόνισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να καθυστερήσει η εκταμίευση,.
Η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva συναντήθηκε με τον Αργεντινό ΥΠΟΙΚ Hernan Lacunza χθες 25/9.
Η στήριξη από το ΔΝΤ είναι καθοριστική για την Αργεντινή, όπου οι αγορές αγωνίας έχουν προσωρινά σταθεροποιηθεί πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου αλλά αρχίζουν να εμφανίζονται τριγμοί.
"Εξακολουθούμε να είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη βοήθεια της Αργεντινής στην πορεία της μακροπρόθεσμης σταθερότητας και ανάπτυξης", δήλωσε o Rice. "Είναι λανθασμένο να πούμε ότι το ΔΝΤ έχει βάλει την Αργεντινή στην αναμονή".
Πάντως ο Rice δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης της δόσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης