Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Πέντε σενάρια για την «τύχη» του Trump μετά την παραπομπή - Οι συνέπειες για τις ΗΠΑ και ο ρόλος της Fed

Rabobank: Πέντε σενάρια για την «τύχη» του Trump μετά την παραπομπή - Οι συνέπειες για τις ΗΠΑ και ο ρόλος της Fed
Ποιες οι διαδικασίες για απομάκρυνση του Trump και ποιο το πιθανότερο σενάριο
Πέντε είναι τα σενάρια που μπορούν να ισχύσουν μετά την απόφαση της Nancy Pelosi να παραπέμψει τον Donald Trump για το ζήτημα της Ουκρανίας και την εμπλοκή του σε έρευνες ενάντια στον γιο του υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, Joe Biden, σύμφωνα με την Rabobank.
Ο επενδυτικός όμιλος εξετάζει στην ανάλυσή του τι ισχύει για το ζήτημα της παραπομπής ενός προέδρου, πως μπορεί να συμβεί αυτή μέσω της 25ης Τροποποίησης του αμερικανικού Συντάγματος, τα σενάρια που θα ισχύσουν αλλά και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη νομισματική πολιτική της Fed.

Παραπομπή και καταδίκη

Σύμφωνα με τη Rabobank: οι άνθρωποι συχνά μιλάνε για την παραπομπή, σαν να ήταν το ίδιο πράγμα με την απομάκρυνση του προέδρου από το αξίωμα του.
Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει.
Για να απομακρυνθεί κάποιος από πρόεδρος, η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει πρώτα να αποδείξει την ενοχή του, και στη συνέχεια η Γερουσία πρέπει να τον καταδικάσει.
 Σημειώνουμε ότι ο Clinton καταδικάστηκε από τη Βουλή το 1998, αλλά στη συνέχεια αθωώθηκε από τη Γερουσία, οπότε δεν απομακρύνθηκε από το αξίωμα.
Ο μόνος άλλος Πρόεδρος ο οποίος κατηγορήθηκε από τη Βουλή ήταν ο Andrew Johnson το 1868, αλλά αθωώθηκε και από τη Γερουσία. Επίσημα, κανένας Αμερικανός πρόεδρος ποτέ δεν έχει εκδιωχθεί.
Όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ξεκαθάρισαν στον Richard Nixon ότι η παραπομπή και η καταδίκη ήταν αναπόφευκτες, τότε αυτός υπέβαλε την παραίτησή του.
Λόγω της διαδικασίας των δύο βαθμίδων επιβολής και καταδίκης δεν είναι τόσο εύκολο να απομακρυνθεί ένας πρόεδρος από το αξίωμα. Επιπλέον, ενώ για τη μομφή στη Βουλή των Αντιπροσώπων απαιτείται απλή πλειοψηφία άνω του 50%, η καταδίκη στη Γερουσία απαιτεί πλειοψηφία 2/3.
Επί του παρόντος, οι Δημοκρατικοί έχουν πλειοψηφία 235-198 στη Βουλή (1 ανεξάρτητος, 1 κενή θέση).
Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 53-47 στη Γερουσία (2 ανεξάρτητοι με κακές σχέσεις με τους Δημοκρατικούς).
Υποθέτοντας ότι όλοι οι Δημοκρατικοί θα ψηφίσουν υπέρ της επιβολής κυρώσεων και της καταδίκης, θα χρειαστούν 20 Ρεπουμπλικάνοι για να καταδικαστεί ο πρόεδρος και στη Γερουσία.
Αυτό ισοδυναμεί περίπου με το 38% των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών.
Έτσι, ενώ η αμφισβήτηση είναι εφικτή από τους Δημοκρατικούς, το εμπόδιο για την καταδίκη είναι πολύ υψηλότερο.

Μια επιπρόσθετη επιπλοκή είναι ότι δεν ψηφίζουν όλοι.
Ο Clinton εκδιώχθηκε από μια Βουλή των Αντιπροσώπων στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν πλειοψηφία 228-206.
Ωστόσο, ενώ η ψήφος ήταν 228-206 σχετικά με την κατηγορία για ψευδορκία του προέδρου, ήταν μόνο 221-212 σχετικά με την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης χρέωση.
Στην πραγματικότητα, πέντε Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν κατά της κατηγορίας της ψευδορκίας και 12 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν κατά της κατηγορίας παρεμπόδισης της δικαιοσύνης (5 Δημοκρατικοί ψήφισαν υπέρ και των δύο κατηγοριών).
Δύο άλλες κατηγορίες - μια άλλη κατηγορία ψευδορκίας και «κατάχρηση εξουσίας» - απέτυχαν.
Ακολούθησε η παραπομπή του θέματος στη Γερουσία.
Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν 55-45 πλειοψηφία στη Γερουσία, αλλά 5 Δημοκρατικοί Γερουσιαστές ψήφισαν «όχι ένοχος» και για τις δύο κατηγορίες, ενώ άλλοι 5 Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν «όχι ένοχος» για την κατηγορία της ψευδορκίας.
Όλοι οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές υποστήριξαν τον πρόεδρο τους.
Ως εκ τούτου, ο Clinton γλίτωσε και από τις δύο κατηγορίες.
Η ψηφοφορία ούτε καν πλησίασε τα αναγκαία 2/3 των ψήφων που χρειάζονταν για την καταδίκη.
Έτσι, ακόμη και με πλειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν έναν Δημοκρατικό Πρόεδρο από το αξίωμα.
Αυτό θα μας δώσει κάποια ιδέα για το πόσο δύσκολο θα ήταν να καταργηθεί ένας Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος από μια Γερουσία με δημοκρατική πλειοψηφία.
Ο κρίσιμος παράγοντας ήταν ότι ο Clinton διατήρησε την υποστήριξη των συναδέλφων του Δημοκρατών στο Κογκρέσο.
Αντίθετα, ο Nixon εγκαταλείφθηκε από πολλούς Ρεπουμπλικάνους κατά την υπόθεση Watergate.
Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί είχαν πλειοψηφία 235-182 (18 κενές θέσεις) και στη Γερουσία πλειοψηφία 57-40 (1 Συντηρητικός, 1 Ανεξάρτητος, 1 κενή θέση).
Στη Γερουσία τουλάχιστον 7 Ρεπουμπλικάνοι θα είχαν ψηφίσει υπέρ της καταδίκης του Nixon.
Αυτό υπογραμμίζει ότι θα είναι ζωτικής σημασίας εάν οι Ρεπουμπλικανοί θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον πρόεδρο τους ή αν θα κάνουν ελάττωμα.

Παραίτηση

Εκτός από την απομάκρυνση από το αξίωμα από το Κογκρέσο, ένας πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί επίσης να αποφασίσει να παραιτηθεί «εθελοντικά».
Στην πραγματικότητα, αυτό έκανε ο Nixon, όταν κατέστη σαφές ότι η παραπομπή και η καταδίκη ήταν αναπόφευκτες.
Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ του Watergate και του Trumpgate είναι ότι ο Nixon είχε να αντιμετωπίσει πλειοψηφία των δημοκρατικών τόσο σε Βουλή όσο και σε Γερουσία, ενώ ο Trump βρίσκει τους Ρεπουμπλικάνους να έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Έτσι, ενώ ο Nixon παραιτήθηκε για να αποφύγει μια καταδίκη, ο Trump θα μπορούσε να επιζήσει μιας δίκης στη Γερουσία.
Παρ 'όλα αυτά, στο τέλος ο Nixon εγκαταλείφθηκε από το δικό του κόμμα.
Έτσι, εάν η απομάκρυνση από το αξίωμα θα γίνει αναπόφευκτη, ο Trump θα αποφασίσει να παραιτηθεί.

Η 25η Τροποποίηση

Θεωρητικά, υπάρχει μια εναλλακτική νομική οδός για την απομάκρυνση του προέδρου.
Από το 1967, όταν εγκρίθηκε η 25η τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν ο Πρόεδρος απομακρυνθεί από το αξίωμα, παραιτηθεί ή πεθάνει, ο αντιπρόεδρος του γίνεται αυτομάτως ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 1974, όταν ο Richard Nixon παραιτήθηκε, τον διαδέχτηκε ο Gerald Ford.
Αν ο Trump απομακρυνθεί από το αξίωμα ή εάν παραιτηθεί, ο επόμενος πρόεδρος θα είναι ο Mike Pence.
Αυτή η τροποποίηση του Συντάγματος έγινε επειδή δεν είναι σαφές ποιος διαδέχεται τον πρόεδρο εάν απομακρυνθεί από το αξίωμα, παραιτηθεί, πεθάνει ή είναι ανίκανος να ασκήσει τις εξουσίες της προεδρίας.
Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους λόγους διαδοχής είναι σαφείς, το τελευταίο παρέχει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Ποια είναι τα κριτήρια για την αδυναμία εκτέλεσης των εξουσιών της Προεδρίας;
Και ποιος αποφασίζει πότε να επικαλεσθεί την 25η τροποποίηση στην περίπτωση αυτή;
Το τμήμα 4 της 25ης τροπολογίας αναφέρει ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε να αποσυρθεί από το αξίωμα του από τον αντιπρόεδρό του και με τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου.
Αν στείλουν γραπτή δήλωση ότι ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τις εξουσίες και τα καθήκοντα του γραφείου του στον πρόεδρο της Γερουσίας (Chuck Grassley) και στον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων (Nancy Pelosi), ο αντιπρόεδρος (Mike Pence ) αναλαμβάνει αμέσως τις εξουσίες και τα καθήκοντα του γραφείου ως αναπληρωτής πρόεδρος.
Εάν ο πρόεδρος (Donald Trump) στη συνέχεια στείλει γραπτή δήλωση ότι δεν υπάρχει τέτοια αδυναμία στον πρόεδρο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα επιστρέψει, εκτός εάν ο αντιπρόεδρος και η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου στείλει εκ νέου επιστολή στους επικεφαλής Γερουσίας και Βουλής ότι ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του.
Τέλος, το Κογκρέσο θα αποφασίσει για το θέμα, ενώ είναι υποχρεωμένο να συνεδριάσει εντός 48 ωρών ακόμη και σε περιόδους που είναι κλειστό (σ.σ.: λόγω διακοπών).
Το Κογκρέσο αποφασίζει εντός 21 ημερών για το ποιος έχει δίκιο και πρέπει η τελική απόφαση (εάν ο πρόεδρος είναι ή όχι ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντά του) να στηριχθεί από τα 2/3 των μελών του Κογκρέσου.
Σημειώστε ότι η επικλήρωση της 25ης τροποποίησης θα λειτουργούσε πολύ γρηγορότερα από τη διαδικασία παραπομπής: θα μπορούσε να γίνει εντός 25 ημερών.
Ωστόσο, θα απαιτούσε όχι μόνο τα 2/3 της Γερουσίας, αλλά και τα 2/3 της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Επιπλέον, η Ενότητα 4 δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί.
Εντούτοις, εξετάστηκε εν συντομία κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Reagan το 1987, όταν υπήρχαν αμφιβολίες σχετικά με τις ικανότητές του να ασκήσει τις εξουσίες της προεδρίας, επειδή εμφανίστηκε «απρόσεκτος», «ανεύθυνος» και «τεμπέλης».
Επιπλέον, υποστηρίχθηκε ότι το Τμήμα 4 έπρεπε να επικαλεσθεί μετά από την απόπειρα δολοφονίας στον Πρόεδρο Reagan το 1981.
Ενώ επί του παρόντος φαίνεται απίθανο ότι Trump να χάσει την υποστήριξη του δικού του αντιπροέδρου και υπουργικού Συμβουλίου πριν χάσει την υποστήριξη του το Κογκρέσο, εάν ο χρόνος γίνει θέμα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το Τμήμα 4 της 25ης τροπολογίας θα τεθεί για πρώτη φορά σε εφαρμογή, ειδικά εάν δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει διαδικασίες επιβολής.

Ενώ η Ενότητα 4 μπορεί να μην έχει συνταχθεί για τις παρούσες συνθήκες, ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται, προσφέρει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει παρ 'όλα αυτά.
Σημειώστε ότι το τμήμα 4 της 25ης τροποποίησης είναι παρόμοιο με τα «υψηλά εγκλήματα και παραπτώματα» σε περίπτωση μομφής: είναι αόριστο και επιτρέπει κάποια διακριτική ευχέρεια αντιμετώπισης απρόβλεπτων περιστάσεων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι

Ενώ η παραπομπή και η καταδίκη έχουν την εμφάνιση μιας δικαστικής διαδικασίας, είναι στην πραγματικότητα πολιτικές.
Αυτό σημαίνει ότι η καταδίκη είναι απίθανη εφόσον οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τον πρόεδρο τους.
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την επίκληση της 25ης τροποποίησης.
Ένα κρίσιμο γεγονός που θα μπορούσε να καθορίσει την προθυμία των Ρεπουμπλικανών να το πράξουν είναι στις εκλογές του  2020, όταν εκτός από τον Λευκό Οίκο διακυβεύονται όλες οι έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 1/3 των εδρών στη Γερουσία.
Ένας Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής δεν έχει κανένα κίνητρο να υποστηρίξει τον Πρόεδρο αν του κοστίσει η επανεκλογή του.
Εάν η στήριξη για το Trump μεταξύ των δημοκρατικών ψηφοφόρων μειώνεται, αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα καταδίκης.
Ωστόσο, επί του παρόντος φαίνεται ότι η δημοτικότητα του Trump έχει σταθεροποιηθεί, μετά από μια πτώση στο πρώτο έτος της θητείας του. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos στις 16 και 20 Σεπτεμβρίου, το 82% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών ενέκρινε το έργο του Trump.

Ένα σημαντικό μέλημα για τους Ρεπουμπλικάνους είναι ότι εάν απομακρύνουν τον ίδιο τους τον πρόεδρο, δεν θα πρέπει να παραδώσουν τον Λευκό Οίκο στους Δημοκρατικούς: στην πραγματικότητα ο Αντιπρόεδρος θα αναλάβει.
Έτσι, μόλις απομακρυνθεί ο Trump, ο Pence θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από ό, τι ο Trump και οι απόψεις του Pence ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος.
Όσον αφορά τη νομοθετική ατζέντα, θα μπορούσαμε να δούμε μια νέα ευκαιρία προόδου εάν περάσουμε από μια συνταγματική κρίση σε έναν νέο πρόεδρο.
Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις των Ρεπουμπλικάνων εξαρτώνται τόσο από τις πιθανότητες επανεκλογής τους το 2020 όσο και από το τι θα γίνει με τη νομοθετική ατζέντα εάν απομακρυνθεί τελικά ο Trump.

Χρονοδιάγραμμα

Πόσο χρόνο θα μπορούσε να πάρει η παραπομπή και η απομάκρυνση;
Οι διαδικασίες για τον Clinton διήρκεσαν από τις 3 Ιανουαρίου 1998 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 1998.
Η εξέταση της Γερουσίας πραγματοποιήθηκε από τις 7 Ιανουαρίου 1999 έως τις 12 Φεβρουαρίου 1999.
Έτσι, η δίωξη του Clinton χρειάστηκε σχεδόν 12 μήνες, η Γερουσία τελείωσε δύο μήνες αργότερα.
Εάν πρόκειται να δούμε το ίδιο χρονοδιάγραμμα, θα μπορούσε να διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο του 2020, πριν ο Trump εμπλακεί ουσιαστικά και η διαδικασία στη Γερουσία θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, πιθανώς μετά την ημέρα των εκλογών.
Επομένως, θα είναι μια πρόκληση για τους Δημοκρατικούς να κατορθώσουν να αποπέμψουν τον Trump πριν από την ημέρα των εκλογών του 2020, αλλά, όπως είναι τώρα τα πράγματα, δεν έχουν σχεδόν καμία πιθανότητα να το κατορθώσουν.

Επίδραση στις εκλογές του 2020

Κατά συνέπεια, δεν θα επηρεάσει το ποιος θα λάβει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ωστόσο, θα θέσει τον τόνο για την προεκλογική εκστρατεία.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε ακόμη και να δράσει κατά των Δημοκρατικών, καθώς μπορεί να ενεργοποιήσει τους ψηφοφόρους του Trump να πάνε στις κάλπες.
Εν τω μεταξύ, το θέμα της αποπομπής μπορεί να επισκιάσει οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα που οι Δημοκρατικοί ίσως επιθυμούν να πουλήσουν στο εκλογικό σώμα.
Επιπλέον, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Joe Biden δεν μπορεί να βγει από αυτή τη διαδικασία αλώβητος.
Αυτό θα ενισχύσει τη θέση όσων επιθυμούν να λάβουν οι ίδιοι το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Αυτό ενισχύει τη θέση της αριστερής πτέρυγας στο Δημοκρατικό Κόμμα, και μπορεί να τρομάξει τους κεντρώους ψηφοφόρους.
Δεδομένου ότι πρόκειται για μία πολιτική απόφαση και όχι ένα νομικό ζήτημα, η ιστορία θα πει εάν η έναρξη μιας έρευνας ήταν η σωστή απόφαση για τους Δημοκρατικούς.


Τα σενάρια για την προεδρία Trump

Συνοψίζοντας, εντοπίσαμε 5 πιθανά σενάρια για την προεδρία του Trump.
Στα δύο πιο πιθανά σενάρια, ο Trump παραμένει στην εξουσία, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2020.
Στο πρώτο σενάριο, οι Δημοκρατικοί δεν κατορθώνουν να διώξουν τον Trump, παρά την πλειοψηφία τους.
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν η ηγεσία των Δημοκρατικών δεν καταφέρει να πείσει αρκετούς δημοκρατικούς στο Κογκρέσο ότι η παραπομπή είναι δικαιολογημένη ή αποτελεί μία έξυπνη πολιτική κίνηση.
Στο δεύτερο σενάριο, οι Δημοκρατικοί καταφέρνουν να νικήσουν στον πρόεδρο, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί αποτρέπουν μια καταδίκη στη Γερουσία.
Ένα λιγότερο πιθανό σενάριο είναι ότι οι Ρεπουμπλικανοί εγκαταλείπουν τον Trump και συμβάλλουν στην πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Γερουσία για να τον καταδικάσουν.
Αυτό θα οδηγούσε στην απομάκρυνσή του από το αξίωμα.
Θα χρειαστεί μια ανησυχητική μείωση της υποστήριξης των ψηφοφόρων για τους Ρεπουμπλικάνους να ακολουθήσουν αυτή την προσέγγιση.
Δύο άλλα απίθανο σενάρια περιλαμβάνουν την επίκληση της 25ης τροποποίησης.
Σε αυτή την περίπτωση, ο ίδιος αντιπρόεδρος και υπουργικό συμβούλιο του Trump, με την έγκριση του Κογκρέσου, αποφασίζει ότι η απομάκρυνσή του από το αξίωμα είναι δικαιολογημένη είτε λόγω ανεύθυνης συμπεριφοράς είτε επειδή πλήττει τις πιθανότητες επανεκλογής των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.
Έτσι, η πρωτοβουλία θα προέλθει από το ίδιο κόμμα του Trump, όχι από τη δημοκρατική αντιπολίτευση.
Η διαδρομή "25η τροποποίηση" προσφέρει 2 σενάρια: επιστροφή στον Λευκό Οίκο ή απομάκρυνση από το αξίωμα.
Η τελευταία θα απαιτούσε τη μεγαλύτερη μείωση της υποστήριξης των ψηφοφόρων για το Trump.
Ενώ επί του παρόντος πιστεύουμε ότι ο Trump δεν θα απομακρυνθεί από το αξίωμα μέσω της όλης διαδικασίας ή μέσω της 25ης τροποποίησης, οι πιθανότητες που προσφέρουμε στα διάφορα σενάρια θα μπορούσαν να εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου.
Τα γεγονότα τα τελευταία χρόνια μας έχουν διδάξει ότι αυτό που φαίνεται απίθανο σήμερα θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.
Επιπλέον, η ιστορία έχει δείξει ότι στο τέλος ο Nixon εγκαταλείφθηκε από το δικό του κόμμα και ο εσωτερικός κύκλος του Reagan σκεπτόταν να επικαλείται την 25η τροποποίηση.


Η επίπτωση στη Fed

Για την Fed, οι διαδικασίες επιβολής και η σχετική περαιτέρω επιδείνωση του εγχώριου πολιτικού κλίματος των ΗΠΑ προσθέτουν στη σειρά παραγόντων - όπως η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, οι εμπορικές πολιτικές, η Brexit - που δημιουργούν αβεβαιότητα και ως εκ τούτου της ασκείται μεγαλύτερη πίεση.
Αυτό σημαίνει ότι το βάρος της διατήρησης της οικονομικής επέκτασης θα εξακολουθήσει να επιβαρύνει τη νομισματική πολιτική.
Ως εκ τούτου, μια τρίτη περικοπή επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους - η οποία βρίσκεται ήδη στις βασικές μας προβλέψεις - έχει γίνει πιο πιθανή.
Κάνει επίσης την πρόβλεψή μας για μια ύφεση το 2020 και μείωση των επιτοκίων στο 0% πιο πιθανή να επαληθευθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης