Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία διαφορετικά θα καταρρεύσει

tags :
Η Κίνα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία διαφορετικά θα καταρρεύσει
Αυτό αναφέρει κυβερνητικό έγγραφο ενόψει της 70ης επετείου της ίδρυσης του Κομουνιστικού Κόμματος
Η Κίνα χρειάζεται ισχυρή, ενωμένη ηγεσία διαφορετικά θα καταρρεύσει, αναφέρει κυβερνητικό έγγραφο ενόψει της 70ης επετείου από την ίδρυση του Κομουνιστικού Κόμματος.
Στο κυβερνητικό αυτό έγγραφο αναφέρεται πως η επιτυχία της χώρας από όταν ανέλαβε την εξουσία το Κομουνιστικό Κόμμα οφείλεται στην ηγεσία του κόμματος.
«Η Κίνα είναι τεράστια σε μέγεθος, έχει πολύπλοκες εθνικές συνθήκες και κυβερνητικές δυσκολίες που σπάνια συναντά κανείς.
Χωρίς μια ενωμένη και ισχυρή ηγεσία, η Κίνα θα διαιρεθεί και θα καταρρεύσει φέρνοντας καταστροφή στον κόσμο» επισημαίνεται στο έγγραφο με το Reuters να επισημαίνει πως οι κινεζικές Αρχές έχουν κατά καιρούς διαχειριστεί με πυγμή πολλά προβλήματα, όπως για παράδειγμα η καταστολή των διαμαρτυριών στο Πεκίνο το 1989.
«Η Κίνα δεν επιθυμεί να εξαγάγει το αναπτυξιακό της μοντέλο ούτε επιθυμεί να εισαγάγει κάποιο ξένο μοντέλο.
Θέλει μόνο ειρήνη και όχι ηγεμονία.
Ο κινεζικός λαός δεν το έχει στα γονίδια του να εισβάλλει σε άλλους ή να θέλει να ηγεμονεύσει του κόσμου.
Στη σύγχρονη εποχή, η Κίνα έχει δεχθεί πιέσεις από τις Μεγάλες Δυνάμεις, καθώς πόλεμοι και αναταραχές έχουν χαραχθεί βαθιά στη συνείδηση αυτών που υπέφεραν.
Η Κίνα ποτέ δεν θα επιβάλλει τα δεινά που πέρασε σε άλλους ανθρώπους» τονίζει το κυβερνητικό έγγραφο σε μια περίοδο έντονων διεθνών αναταράξεων για την Κίνα λόγω π.χ. του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ ή των διαδηλώσεων στο Χόνγκ Κόνγκ.
«Η απειλή των εμπορικών πολέμων και η συνεχιζόμενη αύξηση των δασμών δεν συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων.
Η Κίνα είναι μια ώριμη οικονομία με ένα ολοκληρωμένο βιομηχανικό σύστημα, με μια πλήρη βιομηχανική αλυσίδα, με έναν ευρύ εμπορικό χώρο, με ένα ισχυρό οικονομικό αναπτυξιακό momentum.
Δεν πρόκειται να αποδυναμωθεί από εμπορικούς πολέμους» αναφέρει το έγγραφο, υπογραμμίζοντας πως «η Κίνα είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες, να μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία και να ανοίγεται στο νέο κόσμο».
«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ελέγξουν την Κίνα και είναι ακόμα πιο απίθανο να σταματήσουν την ανάπτυξη της.
Το να καταπολεμάς και να καταστέλλεις άλλες χώρες και να μεταφέρεις τις εσωτερικές σου αντιφάσεις στο εξωτερικό, είναι μια πολιτική που δεν θα διατηρήσουν ισχυρές τις ΗΠΑ» επισημαίνει το κυβερνητικό έγγραφο της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης