Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας - Στο -1,5% και τα 61,80 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας - Στο -1,5% και τα 61,80 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,92%
Νέες απώλειες σημείωσε σήμερα Παρασκευή (27/9) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο της είδησης ότι η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αποκαταστάθηκε πλήρως.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -1,5% στα 61,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 υποχώρησε κατά -0,92% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,89 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν -6%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων δυόμιση μηνών.
Η νέα πτώση στον «μαύρο χρυσό» ήρθε μετά τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι η παραγωγή της χώρας έχει αποκατασταθεί πλήρως, στον απόηχο της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στις εγκαταστάσεις της Aramco, περιορίζοντας την παραγωγή πετρελαίου κατά -5%.
Image
«Για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας η αγορά διαπραγματεύεται χαμηλότερα, καθώς οι "ταύροι" αποθαρρύνθηκαν από την ταχύτερη επίστροφη της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία», σχολίασε ο αναλυτής της AxiTrader, Stephen Innes.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +20% στον απόηχο της επίθεσης, αντιστρέφοντας ένα μέρος της σχετικής άνοδου κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης