Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Νέα παράταση έως 4 Οκτωβρίου 2019 στην προθεσμία υποβολής προσφορών

tags :
Creta Farms: Νέα παράταση έως 4 Οκτωβρίου 2019 στην προθεσμία υποβολής προσφορών
Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνεται το τελευταίο διάστημα
Νέα παράταση έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2019 δόθηκε στους υποψήφιους επενδυτές  για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών στην Creta Farms.
Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνεται το τελευταίο διάστημα, μετά την άτυπη μετάθεση της προθεσμίας η οποία εξέπνεε σήμερα.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, οι μετοχές του Εμ. Δομαζάκι και Κωνσταντίνου Δομαζάκη παρέμεναν  χωρίς ενέχυρο προς τις πιστώτριες τράπεζες της Creta Farms μέχρι χθες το βράδυ.
Παρά το γεγονός ότι υπήρχε προφορική συναίνεση και των δύο βασικών μετόχων από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας (για την ακρίβεια ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης συμφώνησε τη χωρίς όρους ενεχυρίαση των μετοχών προ εικοσαημέρου και ο κ. Εμ. Δομαζάκις προ εικοσαημέρου η σύμβαση ετοιμάστηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα.
Ωστόσο ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης δήλωσε πρόθυμος να την υπογράψει ο κ. Εμ Δομαζάκις την περασμένη Τετάρτη ζήτησε αλλαγές στο κείμενο και οι τράπεζες εξέτασαν να θα τις δεχτούν.
Ωστόσο η καθυστέρηση στην υπογραφή των ενεχύρων σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ενδιάμεση χρηματοδότηση η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη στοιχειώδη λειτουργία της επιχείρησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εύρεση επενδυτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επιστολή που έχουν στείλει οι τράπεζες και στους δύο μετόχους αναφέρουν ότι τα ενέχυρα θα έχουν ισχύ μόνο εφ όσον υπογραφούν και από τους δύο.
Υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται το ερώτημα που τίθεται είναι πέραν των μη δεσμευτικών προσφορών πως μπορεί να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία στην φάση των δεσμευτικών προσφορών χωρίς να έχουν συσταθεί τα ενέχυρα.
Και το ζήτημα που τίθεται είναι αν τελικά η γραφειοκρατία που επικρατεί σε ορισμένες εκ των τραπεζών μπορεί να αποδειχτεί εμπόδιο στο αν διασφαλίσουν ένα μέρος των κεφαλαίων που έχουν δανείσει μέσω της διάσωσης της εταιρίας.
Τραπεζικοί κύκλοι πάντως επισημαίνουν πάντως ότι τυχόν υπαναχώρηση από τη δέσμευση των δύο βασικών μετόχων από την ενεχυρίαση των μετοχών θα έχει συνέπειες για όποιον το πράξει και μάλιστα πολύ σκληρές.
Κυρίως όμως τονίζουν ότι πέρα από τις συνέπειες θα αναλάβει και εξ ολοκλήρου το βάρος της κατάρρευσης της εταιρίας και της απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης