Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις -6,5 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν

Ευρωζώνη: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις -6,5 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (27/9) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Κομισιόν διαμορφώθηκε στις -6,5 μονάδες, έναντί επίσης -6,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος δείκτης για το σύνολο των σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε πτώση στις -6,4 μονάδες, έναντι -5,8 μονάδων τον Αύγουστο.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο δείκτες παρέμειναν υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακρόθεσμο μέσο όρο των -10,7 μονάδων (Ευρωζώνη) και -10 μονάδων (Ευρωπαϊκή Ένωση) αντίστοιχα.
Όσον αφορά τους δείκτες οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποχώρησαν αμφότεροι κατά -1,4 μονάδες, στις 101,7 μονάδες και 100 μονάδες αντίστοιχα.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος κατέγραψε σημαντική πτώση στις -0,22 μονάδες, έναντι 0,12 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 0,11 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά την επιχειρηματική εμπιστοσύνη για τον βιομηχανικό υποχώρησε στις -8,8 μονάδες, έναντι -5,8 μονάδων τον Αύγουστο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -6 μονάδες.
Αντίθετα, ο αντίστοιχος δείκτης που σχετίζεται με τον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο της τάξεως των 0,3 μονάδων, στις 9,5 μονάδες συνολικά, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 9,4 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης