Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρηση στη Wall Street μετά τις εξαγγελίες των ΗΠΑ για το εμπόριο - Στο -0,25% ο Dow Jones

tags :
Υποχώρηση στη Wall Street μετά τις εξαγγελίες των ΗΠΑ για το εμπόριο - Στο -0,25% ο Dow Jones
Οι ΗΠΑ σκληραίνουν την στάση τους έναντι της Κίνας για εμπόριο, επηρεάζοντας αρνητικά τη Wall Street
Υποχώρησαν οι κυριότεροι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται στην έναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,25% στις 26.824 μονάδες, ο S&P 500 είχε απώλειες 0,52% στις 2.962 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 1,13% χαμηλότερα στις 7.939 μονάδες.
Image
Οι εμπορικές συνομιλίες σε επίπεδο επίσημων διαπραγματευτών μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να ξεκινήσουν 10-11 Οκτωβρίου 2019 στην Ουάσινγκτον.
Οι πρώτες πληροφορίες είναι θετικές και αναπτερώνουν τις ελπίδες των επενδυτών για τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Εξάλλου ήδη ο πρόεδρος Trump έχει καθυστερήσει την προγραμματισμένη επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα, ενώ αντιστοίχως από την μεριά τους οι Κινέζοι ενημέρωσαν ότι η χώρα τους θα αγοράσει από τις ΗΠΑ σημαντικές ποσότητες σόγιας και χοιρινού κρέατος.
Πάντως το θέμα της έρευνας εναντίον του Trump για την επόθεση του Hunter Biden (γιου του Joe Biden) εξακολουθεί να απασχολεί και να επηρεάζει τις αγορές.

CNBC: Οι ΗΠΑ εξετάζουν το μπλοκάρισμα όλων των αμερικανικών επενδύσεων στην Κίνα

Σε κλιμάκωση των πιέσεων προς την Κίνα είναι έτοιμη να προχωρήσει η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, το οποίο επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν όλες τις αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα.
Πάντως η όλη υπόθεση βρίσκεται, ακόμη, στα πρώτα στάδια επεξεργασίας της, ενώ μέσω αυτής της κίνησης – τονίζει η αμερικανική πηγή- θα υπάρξει προστασία των Αμερικανών επενδυτών.
Επιπρόσθετα σε δημοσίευμα του Bloomberg –επίσης με επίκληση καλά πληροφορημένων πηγών- ο Λευκός Οίκος εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρξει «αφαίρεση» των μετοχών των κινεζικών εταιρειών από την αμερικανική αγορά, αλλά και να τεθεί όριο στις επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία στην Κίνα.
Τα δύο δημοσιεύματα ήταν αρκετά ώστε να οδηγήσουν σε ισχυρές πιέσεις τις μετοχές των κινεζικών Alibaba και Baidu, οι οποίες είναι εισηγμένες στη Wall Street.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street
 
Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, καθώς η αισιοδοξία για το εμπόριο υπερνικά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ - Στο +0,75 ο DAX

Ανοδικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπερκεράστηκε από την αισιοδοξία για το εμπόριο.
Πιο συγκεκριμένα, στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στο +0,75% στις 12.380,94 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε σημαντικά κέρδη 1,02% στις 7.426,21 μονάδες.
Ο CΑC στο Παρίσι κινήθηκε ανοδικά 0,36% στις 5.640,58 μονάδες.
Image
Στο Μιλανο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,32% στις 22.017,40 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 391,58 μονάδες.
Image
Οι ΗΠΑ και η Κίνα ετοιμάζονται για έναν ακόμα γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον, με στόχο να επιλυθεί η μεταξύ τους εμπορική διαμάχη που διαρκεί εδώ και σχεδόν 15 μήνες.
Ο κλάδος των αυτοκινήτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας κέρδη 1,02% στις 478,26 μονάδες.
Οι μετοχές της Philips κινήθηκαν με υποχώρηση 3,28% ενώ οι μετοχές της Osram κατέγραψαν υψηλά κέρδη 5,35%.
Οι επενδυτές είναι επικεντρωμένοι στις εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την διαταγή για έναρξη έρευνας εναντίον του προέδρου Trump για την "υπόθεση Biden".
Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, οι επίσημοι διαπραγματευτές θα αρχίσουν τις συνομιλίες, σύμφωνα με πληροφορίες, στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης