Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Πρωθ. Σκωτίας): Ώρα να διώξουμε τον Johnson από την πρωθυπουργία

Sturgeon (Πρωθ. Σκωτίας): Ώρα να διώξουμε τον Johnson από την πρωθυπουργία
«Ώρα να διώξουμε τον Βoris Johnson»
Έφτασε η ώρα για την Βουλή των Κοινοτήτων να ρίξει από τον πρωθυπουργικό θώκο τον Βoris Johnson και να απομακρύνει τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, επεσήμανε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας και αρχηγός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP), Nicola Sturgeon.
Αποκάλυψε μάλιστα πως το κόμμα της είναι πρόθυμο να στηρίξει τον αρχηγό των Εργατικών ή άλλον βουλευτή ως προσωρινό πρωθυπουργό.
Το βασικό πρόβλημα με την πρόταση της Βoris Johnson, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές στη Βρετανία, είναι ότι η ιδέα να αναλάβει ο Jeremy Corbyn προσωρινός πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη επαρκή στήριξη από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Εάν προσθέσουμε τους 35 βουλευτές του SNP στους 245 των Εργατικών, φτάνουμε στους 280.
Ο αριθμός είναι πολύ κοντά στους 288 Συντηρητικούς βουλευτές, που έχουν απομείνει να στηρίζουν τον Βoris Johnson, αλλά όχι ικανός να στηρίξει κυβέρνηση.
Θα μπορούσε ο αριθμός αυτός να ανέβει;
Τέσσερις βουλευτές του Plaid Cymru και η μοναδική βουλευτής των Πρασίνων θα μπορούσαν επίσης να στηρίξουν την πρωτοβουλία.
Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα δυσκολεύουν.
Εκ των 39 ανεξάρτητων βουλευτών, οι περισσότεροι προέρχονται από τους Τόρις και πιστεύουν ότι ο Jeremy Corbyn δεν θα πρέπει να γίνει ποτέ πρωθυπουργός.
Εκείνοι που προέρχονται από τους Εργατικούς είχαν τόσο έντονες διαφωνίες με τον αρχηγό, ώστε τελικά να φύγουν από το κόμμα.
Τρεις από τους 18 βουλευτές των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχουν επίσης απορρίψει δημοσίως την πρόταση της Nicola Sturgeon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης