Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία επίπτωση στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ από το πάγωμα της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Καμία επίπτωση στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ από το πάγωμα της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Ο Trump είχε παγώσει προσωρινά την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, όμως πλέον τα περισσότερα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί και σε καμία στιγμή, η καθυστέρηση αυτής της χρηματοδότησης, δεν επηρέασε την ασφάλεια των ΗΠΑ
Η προσωρινή καθυστέρηση στη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία δεν επηρέασε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, διαβεβαίωσε απόψε ο υπουργός Άμυνας Mark Esper.
«Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί.
Και σε καμία στιγμή, η καθυστέρηση (αποδέσμευσης) αυτών των χρημάτων, αυτής της χρηματοδότησης, δεν επηρέασε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός υποδεχόμενος τον Νορβηγό ομόλογό του στο Πεντάγωνο.
Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν ξεκινήσει επισήμως τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου Donald Trump, κατηγορώντας τον ότι ζήτησε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να αμαυρώσει την εικόνα του πολιτικού αντιπάλου του, του πρώην αντιπροέδρου Joe Biden, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.
Ο Τραμπ είχε παγώσει προσωρινά την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Ο Esper πρόσθεσε ότι το Πεντάγωνο θα παράσχει στους βουλευτές όποια πληροφορία μπορεί για το θέμα αυτό, όπως ακριβώς θα έκανε και για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης