Κοινωνία

Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα από τη φωτιά στο πλοίο Olympic Champion στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα από τη φωτιά στο πλοίο Olympic Champion στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει για Βενετία, επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι
(upd) Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και πλέον ολοκληρώνεται το έργο της κατάσβεσης.
Από το πλοίο αποβιβάζονται και τα φορτηγά, ενώ σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, έχουν καεί  μερικές νταλίκες ολοσχερώς και άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.
Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.
Η αποβίβαση των 538 επιβατών του πλοίου, όπως και του μεγαλύτερου μέρους του πληρώματος αυτού, είχε προηγηθεί του έργου της κατάσβεσης.
Στο μεταξύ, δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας, ενώ υπήρξαν και τρεις τραυματίες.
Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά, από την πρώτη στιγμή δούλεψαν τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου, ενώ οι πυροσβέστες μπήκαν με  ειδικό εξοπλισμό στο γκαράζ.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Olympic Champion, στο οποίο επέβαιναν 538 επιβάτες και 75 μέλη πληρώματος, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει για Βενετία, επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά είναι υπό έλεγχο - καθώς ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου - και βρίσκεται σε εξέλιξη η αποβίβαση των επιβατών.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη. Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό και χερσαία μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Το Olympic Champion ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης