Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται οι εργασίες για δεύτερη ημέρα - Τοποθετήσεις μελών

tags :
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται οι εργασίες για δεύτερη ημέρα - Τοποθετήσεις μελών
Δεύτερη ημέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο 28/9, οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τοποθετήσεις των μελών.
Η συζήτηση, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ξεκίνησε το πρωί και οι τοποθετήσεις των μελών επικεντρώνονται γύρω από την πολιτική διακήρυξη, που θα αποτελεί ένα προσκλητήριο για την ένταξη νέων μελών και θα απαντά ,σύμφωνα με πληροφορίες, στο γιατί πρέπει να εγγραφεί κάποιος.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο αναφέρεται στην πολιτική συγκυρία κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, ενώ δίνεται έμφαση στην οικολογία και την κλιματική κρίση.
Κατά την τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την επιγραμμική (online) εγγραφή των νέων μελών και αναμένεται να είναι έτοιμη περίπου στα μέσα Οκτωβρίου.
Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τις εκλογές και μετά έχουν εγγραφεί περισσότερα από 5.000 μέλη.
Από την πλευρά του, ο Γ. Σταθάκης, ο οποίος αναλαμβάνει συντονιστής της Επιτροπής Προγράμματος και πρόκειται να ετοιμάσει το πρόγραμμα της προοδευτικής διακυβέρνησης, σύμγωνα με πληροφορίες, παρουσίασε τις βασικές πτυχές της δουλειάς που θα γίνει και μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η εμπειρία των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων που διεξήχθησαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 Τέλος, ο  Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, κατά την τοποθέτηση του υπογράμμισε την ανάγκη για έναν σε βάθος απολογισμό του κυβερνητικού έργου και της πορείας του κόμματος το προηγούμενο διαστήματα, αφού «έτσι θα αποκαταστήσουμε την πολιτική μας αξιοπιστία σε όσους δεν μας ψήφισαν απέχοντας από τις εκλογές ή επέλεξαν άλλους χώρους».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε ότι «η διαμόρφωση του προγράμματος μας θα κρίνει αν τελικά θα συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο προγραμματικά ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και το νεοφιλελευθερισμό ή θα βολευτούμε σε μια νέα εκδοχή μιας παλαιάς κοπής συναινετικού δικομματισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης