Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να «βυθίσει» ολόκληρο τον κόσμο στην ύφεση

Κίνα: Ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να «βυθίσει» ολόκληρο τον κόσμο στην ύφεση
«Η Κίνα δεν θα καμφθεί ποτέ από απειλές και πιέσεις», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών
Σκληρή κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για την εμπορική του πολιτική άσκησε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Wang Yi από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Προειδοποίησε ότι, ο προστατευτισμός θα μπορούσε να βυθίσει τον κόσμο στην ύφεση και ενώ οι διαπραγματευτές από τις δύο χώρες προετοιμάζονται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα.
Ο Wang Yi, ο οποίος τοποθετήθηκε μετά την ομιλία του Trump που ήταν επικριτική για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, δήλωσε ότι «οι δασμοί και οι προκλήσεις των εμπορικών διαφορών διαταράσσουν την παγκόσμια βιομηχανική και εφοδιαστική αλυσίδα και υπονομεύουν τον παγκόσμια οικονομική τάξη».
«Η Κίνα δεν θα καμφθεί ποτέ από απειλές και πιέσεις» δήλωσε ο Wang και συνέχισε:
Η ανέγερση των τειχών δεν θα επιλύσει τις παγκόσμιες προκλήσεις και η επίθεση εναντίον άλλων για εσωτερικά προβλήματα, δεν είναι λειτουργική, επισήμανε ο υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος.
Η ομιλία του Wang ήρθε ως απάντηση στην πρόθεση της αμερικανικής διοίκησης να διαγράψει κινεζικές εταιρείες από τα αμερικανικά χρηματιστήρια σε μία προσπάθεια περιορισμού των επενδύσεων σε αυτές.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, μία τέτοια κίνηση θα επέφερε επιπτώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις συνδεδεμένες με μεγάλους δείκτες.
Ο Trump αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τρίτη (24/9) στις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, κατηγορώντας το Πεκίνο πως δεν υλοποίησε τις εξαγγελίες για μεταρρυθμίσεις και ότι υιοθέτησε ένα οικονομικό μοντέλο που εξαρτάται από τεράστιους εμπορικούς φραγμούς, μεγάλες κρατικές επιδοτήσεις, αναγκαστικές μεταφορές τεχνολογίας και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης