Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Δεν σχεδιάζουμε επί του παρόντος τη διαγραφή κινεζικών εταιρειών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Δεν σχεδιάζουμε επί του παρόντος τη διαγραφή κινεζικών εταιρειών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια
«Δεν θα εμποδίσουμε την εισαγωγή κινεζικών εταιρειών στα χρηματιστήριά μας», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών
Διαψεύδει αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ότι, υπάρχουν σχέδια διαγραφής κινεζικών εταιρειών από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, μία μέρα τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Trump εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού των επενδυτικών ροών σε κινεζικά χαρτοφυλάκια. 
«Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να εμποδίσει τις κινεζικές εταιρείες να εισαγάγουν μετοχές σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, Monica Crowley.
Η Crowley απάντησε σε δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με διάφορα μέτρα που εξετάζουν οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής των κινεζικών εταιρειών από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.
Οι αναφορές αυτές επέφεραν πτώση στις αγορές, με το δείκτη S & P 500 να κλείνει περίπου 0,5% χαμηλότερα.
Οι αμερικανικές μετοχές των εταιρειών με έδρα την Κίνα, όπως η Alibaba και η Baidu, υποχώρησαν επίσης.
Άλλα ενδεχόμενα μέτρα, που εξετάζει πάντως η αμερικανική κυβέρνηση, περιλαμβάνουν τον περιορισμό της έκθεσης των ΗΠΑ στην κινεζική αγορά μέσω συνταξιοδοτικών ταμείων και την επιβολή ανώτατων ορίων στις κινεζικές επιχειρήσεις οι οποίες περιλαμβάνονται σε χρηματιστηριακούς δείκτες.

Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης