Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατακλύστηκε από δρομείς το κέντρο της Αθήνας - Τι δήλωσαν Μπακογιάννης και Θεοδωρικάκος

Κατακλύστηκε από δρομείς το κέντρο της Αθήνας - Τι δήλωσαν Μπακογιάννης και Θεοδωρικάκος
Στον περίπατο 2 χλμ. συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, αλλά και εργαζόμενοι του υπουργείου
Πάνω από 36.000 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν σήμερα, Κυριακή 29/9, στον 33ο Γύρο της Αθήνας και Αγώνα δρόμου και Περιπάτου «Race for the Cure».
Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος ο 33ος Γύρος της Αθήνας έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ένωσε τις δυνάμεις του με το Greece Race for the Cure, σε μία διαδρομή 10χλμ με chip χρονομέτρησης.
O δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στον 33ο Γύρο της Αθήνας έκανε λόγο για «γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ' όλα, την πρόληψη, μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού.
Αλλά και ένα μήνυμα για να μη χαθεί ποτέ πια καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού».
«Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την πρόληψη. Για όσα πρέπει να κάνουμε πριν, για να μη φτάσουμε στο μετά», είπε χαρακτηριστικά.
Το Greece Race for the Cure  ήταν αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και  συμβολικός περίπατος 2 χιλιομέτρων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Στον περίπατο 2 χλμ. συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, αλλά και εργαζόμενοι του υπουργείου.
Ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του πριν από τον περίπατο τόνισε ότι «μαζί με πάρα πολλούς εργαζόμενους του υπουργείου Εσωτερικών, γυναίκες και άντρες, βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δείξουμε την αγάπη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας, σε όλες τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο και θα τον νικήσουν.
Η συνταγή είναι αυτή: πρόληψη, αγάπη και αλληλεγγύη για να τα καταφέρουνε»
Ο ίδιος μίλησε για μια «πολύ αισιόδοξη νότα ελπίδας», καθώς «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εδώ από το πρωί γιατί με τον εθελοντισμό πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ένα ουσιαστικό νόημα στις γκρίζες μέρες που έχουμε περάσει στην χώρα μας».
Σε ανάρτησή του στο twitter που συνοδευόταν από σχετικές φωτογραφίες, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε ότι «σήμερα είμαστε όλοι μια μεγάλη ομάδα! Περπατάμε, τρέχουμε ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Η μητέρα ,η σύζυγος ,η φίλη ,όλες οι γυναίκες μπορούν να τον νικήσουν με την αλληλεγγύη και την αγάπη».
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης