Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Δίστασα να αναλάβω τη θέση του Mario Draghi στην ΕΚΤ - Δεν είμαι τόσο ματαιόδοξη

Lagarde: Δίστασα να αναλάβω τη θέση του Mario Draghi στην ΕΚΤ -  Δεν είμαι τόσο ματαιόδοξη
Πολλοί μου καταλόγισαν το ότι δεν υπήρξαν ποτέ κεντρικός τραπεζίτης γεγονός που προκάλεσε απορίες σχετικά με το ένα μπορώ να ανταποκριθώ στα νέα καθήκοντα μου
Για την απόφασή της να αποδεχθεί τη θέση της προέδρου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα μίλησε η Christine Lagarde η οποία αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντα της στις επόμενες εβδομάδες.
Όπως ωστόσο, δήλωσε στο Bloomberg η πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δίστασε να λάβει την απόφαση να διαδεχθεί τον Mario Draghi, θέση για την οποία χρειάστηκε να την πείσουν «καλοί της φίλοι και άνθρωποι που ξέρων αυτή τη δουλειά από μέσα»..
Η Lagarde δήλωσε την πίστη της στον Πάπα λέγοντας ότι αντλεί την έμπνευση της από τον Ποντίφικα.
Ο Lagarde, στα 63 της χρόνια έχει διατελέσει υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, πρόεδρος του ΔΝΤ, σε δύσκολες περιόδους, όπως η ελληνική κρίση και τώρα πρόεδρος της ΕΚΤ, διακεκριμένους ρόλους στην επαγγελματική της καριέρα που την έχουν εντάξει στη λίστα με τις γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή.
«Πολλοί μου καταλόγισαν το ότι δεν υπήρξα ποτέ κεντρικός τραπεζίτης γεγονός που προκάλεσε απορίες σχετικά με το ένα μπορώ να ανταποκριθώ στα νέα καθήκοντα μου» είπε χαρακτηριστικά.
Και συμπληρώνει:
«Δεν είμαι ηλίθια ούτε τόσο ματαιόδοξη για να υποθέσω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα.
Έτσι, μίλησα με πολλούς ανθρώπους που ήταν διοικητές κεντρικών τραπεζών, τους οποίους εμπιστεύομαι και ήξεραν τη δουλειά. Και όλοι με υποστήριξαν και όλοι επιβεβαίωσαν ότι ναι, υπό τις σημερινές συνθήκες και δεδομένης της δύναμης του θεσμικού οργάνου και της κατάστασης στην Ευρώπη, έπρεπε να πω το ναι».
«Αυτό ωστόσο που μου έκαναν σαφές, το οποίο πιστεύω κι εγώ, είναι ότι πολλές διπλωματικές δεξιότητες, πολιτική λογική, κατανόηση των προοπτικών των υπουργών οικονομικών και των ηγετών των χωρών του ευρώ, είναι προσόντα που θα παίξουν πιο καθοριστική σημασία από την βαθιά εμπειρία της αγοράς και τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής» υπογράμμισε.
Το γεγονός ότι η θέση της απαιτεί ομαδική δουλειά για να μπορέσει να αποδώσει έχει οδηγήσει ήδη την Lagarde να αναγνωρίζει δημοσίως τον ρόλο και τη βοήθεια των συνεργατών της στην ΕΚΤ. Και το έκανε γνωστό μέσα από δηλώσεις της στον Τύπο και τα social media.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης