Υεμένη: Περισσότεροι από 200 άνδρες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν από τους αντάρτες Houthi

Υεμένη: Περισσότεροι από 200 άνδρες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν από τους αντάρτες Houthi
Τα υεμενιτικά στρατεύματα ήταν περικυκλωμένα «για τέσσερις ημέρες» από τους Houthi στην επαρχία Σααντά, ένα προπύργιο των ανταρτών
Περίπου 200 μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην Υεμένη σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1000 αιχμαλωτίστηκαν σε μια επιδρομή των ανταρτών τον Αύγουστο, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματικό του στρατού της Υεμένης, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των ανταρτών Houthi.
Ο αξιωματικός, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 200 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτήν την επιδρομή στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.
Ο αριθμός των κρατουμένων, εντούτοις, είναι «μικρότερος» από εκείνον που υποστηρίζουν οι Houthi , συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφέροντας πως «ο αριθμός τους πλησιάζει τους 1300 στρατιώτες», εκ των οποίων οι 280 είναι τραυματίες.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, τα υεμενιτικά στρατεύματα ήταν περικυκλωμένα «για τέσσερις ημέρες» από τους Houthi στην επαρχία Σααντά, ένα προπύργιο των ανταρτών.
Στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης που ελέγχουν οι αντάρτες, ο εκπρόσωπος τύπου των ανταρτών επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξή τύπου νωρίτερα σήμερα ότι «περισσότεροι από 200 μαχητές (των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν ή να παραδοθούν».
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS