Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Α+» η αξιολόγηση της Κίνας – Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Α+» η αξιολόγηση της Κίνας – Σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Κίνας από την S&P Global Ratings
Σε «Α+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας η S&P Global Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα συνεχιστεί τα επόμενα τρία χρόνια, πάνω από το 5% ετησίως, ενώ αναμένει την αυστηρή εφαρμογή περιορισμών στο έλλειμμα του προϋπολογισμού, ως αποτέλεσμα της καθοδικής τάσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.
«Οι αξιολογήσεις για την Κίνα αντικατοπτρίζουν την κυβερνητική ατζέντα μεταρρυθμίσεων, τις προοπτικές ανάπτυξης και τις ισχυρές οικονομικές μετρήσεις.
Σε αντίθεση, η Κίνα παρουσιάζει χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, λιγότερη διαφάνεια και περιορισμένη ροή πληροφοριών. (…)
Τα ζητήματα συντονισμού μεταξύ των υπουργείων και του Συμβουλίου της Επικρατείας οδηγούν μερικές φορές σε απρόβλεπτη και απότομη εφαρμογή της πολιτικής.
Οι αρχές δεν έχουν ακόμη αναπτύξει ένα αποτελεσματικό κανάλι επικοινωνίας με την αγορά για να μεταφέρουν πολιτική, αυξάνοντας την οικονομική αστάθεια κατά περιόδους.
Επιπλέον, η Κίνα δεν επωφελείται από τους ελέγχους και τις ισορροπίες που συνήθως προέρχονται από την ελεύθερη ροή πληροφοριών.
Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένη κατανομή των πόρων και μπορεί να προκαλέσουν δυσαρέσκεια με την πάροδο του χρόνου.
Πιστεύουμε ότι η νομισματική πολιτική της Κίνας είναι εξαιρετικά αξιόπιστη και αποτελεσματική, με ιστορικό ρεκόρ χαμηλού πληθωρισμού και επιδίωξη της μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα. (…)
Οι εν λόγω πράξεις επηρεάζουν την οικονομία μέσω μιας ιδιαίτερα διακριτής διατραπεζικής αγοράς και μιας μεγάλης και ταχέως αναπτυσσόμενης εγχώριας αγοράς ομολόγων», σχολιάζεται.
Οι προβλέψεις της S&P Global Ratings για την Κίνα:

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης