Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λιβάνης: Ζημίες 445 χιλ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2019

tags :
Λιβάνης: Ζημίες 445 χιλ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2019
Λιβάνης: Ζημίες 445 χιλ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2019
Ο όμιλος Λιβάνη εμφανίζει λειτουργικές ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα 240 χιλ. και η Εταιρεία εμφανίζει  λειτουργικές  ζημιές προ φόρων,  τόκων και  αποσβέσεων (EBITDA)  που ανήλθαν  στα 219 χιλ.,ενώ τα  αντίστοιχα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2018 ήταν ζημίες 119 χιλ.για τον Όμιλο και 20χιλ. για την Εταιρεία.
Οι ζημιές του Α’ εξαμήνου για τον Όμιλο  μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου έφθασαν τα €445χιλ. και τα€424χιλ. για την Εταιρεία, ενώ τα αντίστοιχααποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2018,ήταν ζημίες € 530χιλ. για τον Όμιλο και € 527χιλ. για την Εταιρεία.
Η μείωση των ζημιών οφείλεται κυρίως στη μείωση των χρηματοοικονομικών δαπανών, λόγω περιόδου χάριτοςστηνκαταβολή τόκων.Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019ο όμιλος και η εταιρεία εμφανίζει θετικές ταμειακές ροέςαπό λειτουργικές δραστηριότητες συνολικού ποσού 133  χιλ. και 131 χιλ. αντίστοιχα,έναντι του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου συνολικούποσού € 179 χιλ.και  161 χιλ.  αντίστοιχα.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου και της εταιρείας αυξήθηκαν την 30/6/2019 βκατά € 7χιλ. και € 18χιλ. αντίστοιχα έναντι μείωσης του πρώτου εξάμηνουτου 2018κατά € 25χιλ. και € 17χιλ.αντίστοιχα.
Παρά τηνπαρούσαοικονομική κρίση η οποίαέχει επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας, αυτά έχουν σταθεροποιηθεί,αλλά παραμένουν αρνητικά.
Οι απαραίτητοι για τη συνέχιση της λειτουργίας του ομίλου και της εταιρείαςπόροι καλύπτονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, την εφαρμογή πολιτικής εισπράξεων, την ρευστοποίηση απαιτήσεων, της είσπραξης οφειλόμενων επιδοτήσεων επενδυτικών έργων, την αναδιάρθρωση της εταιρικής δομής καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέσο προκύψει ή θεωρηθεί κατάλληλο από τη διοίκηση.
Θεωρείται σημαντικό να σημειωθεί ότι στις υποχρεώσεις στις εταιρείας δεν περιλαμβάνονται μεταχρονολογημένες επιταγές της.
Η διοίκηση της εταιρίας θεωρεί ότι η αρχή της λειτουργούσας επιχείρησης είναιη βάση για την προετοιμασία των οικονομικών καταστάσεων και διαθέτει επάρκεια πόρων οι οποίοι θεμελιώνουν την ανωτέρωαρχή.
Για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, δεν προβλέπεται υποχώρηση της κρίσης, οπότε με την εντατικοποίηση των προσπαθειών για αύξηση των εσόδων, για εύρεση νέων πηγών εσόδων και περαιτέρωμείωση των δαπανών, με τον περαιτέρω εξορθολογισμό της παραγωγής και τη διατήρηση μειωμένων αποθεμάτων, η εταιρεία προσβλέπει στην εύρυθμη λειτουργία της και εκτιμά ότι θα καταφέρει να μειώσειτηζημιά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης