Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chambers (CISCO): Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας δεν πρόκειται να αλλάξουν σύντομα

Chambers (CISCO): Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας δεν πρόκειται να αλλάξουν σύντομα
"Τα θέματα θα έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί", ανέφερε ο πρώην CEO της CISCO
"Οι σχέσεις με την Κίνα δεν πρόκειται να αλλάξουν σύντομα", ανέφερε ο πρώην CEO της CISCO, John Chambers.
Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κίνας θα συνεχιστούν τον επόμενο μήνα, προσφέροντας την ελπίδα ότι τελικά θα σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομικών τιτάνων στον κόσμο. Ωστόσο, την Παρασκευή, οι New York Times και άλλα μέσα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Trump εξετάζει το ενδεχόμενο να εμποδίσει τις κινεζικές εταιρείες να εισαχθούν σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ.
Ο πρώην CEO της CISCO John Chambers δήλωσε ότι οι «καλοί φίλοι» του της Silicon Valley επαίνεσαν τον Πρόεδρο Donald Trump για την αντιμετώπιση του ζητήματος του εμπορίου με την Κίνα, αλλά ο ίδιος επέκρινε ελαφρώς την εκτέλεση της στρατηγικής.
Την Πέμπτη, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επιβεβαίωσε την αγορά "σημαντικών" ποσοτήτων χοιρινού κρέατος και σόγιας από αμερικανούς παραγωγούς πριν από συνομιλίες ανώτερου επιπέδου στις 10 Οκτωβρίου.
"Μην περιμένετε κάτι παρόμοιο σύντομα. Η σχέση με την Κίνα θα συνεχίσει να είναι σε αυτήν την κατάσταση για καιρό ακόμα, από την στιγμή που δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα θέματα.", δήλωσε ο Chambers.
Το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο στην Κίνα διενήργησε έρευνα τον Μάιο περίπου 250 εταιρειών-μελών, οι οποίες διαπίστωσαν ότι περίπου το 75% ανέφερε ότι η αύξηση των δασμών των ΗΠΑ και της Κίνας έχει επηρεάσει αρνητικά την επιχείρησή τους.
Οι πρόσθετοι δασμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στις 15 Οκτωβρίου, πέντε ημέρες μετά τις επόμενες προγραμματισμένες συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης