Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα - Zaev: Πρέπει να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βορείου Μακεδονίας στην ΕΕ

Συνάντηση Τσίπρα - Zaev: Πρέπει να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βορείου Μακεδονίας στην ΕΕ
"Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Β. Μακεδονίας πρέπει να ξεκινήσουν", τόνισαν Τσίπρας-Zaev
Με τον Zoran Zarev συναντήθηκε σήμερα 30/9 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στα Σκόπια για να συμμετάσχει σε ημερίδα του Economist.
Οι δύο ηγέτες έστειλαν μήνυμα προς την Ευρώπη λέγοντας πως "αποδείξαμε ότι στα Βαλκάνια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εθνικισμό και να υπερβούμε την εσωστρέφεια με όραμα για το μέλλον» και πλέον "ήρθε η ώρα η ΕΕ να κάνει το ίδιο, δίνοντας πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία".
Αλέξης Τσίπρας και Zoran Zaev τόνισαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε "νέα δυναμική στην περιοχή" και παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη περαιτέρω βημάτων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αλλά και η ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του εθνικισμού και την διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.
Ο κ. Zaev υποδέχθηκε εγκάρδια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες τού είπε, "γράψαμε ιστορία".
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο 1/10 το πρωί (στις 10:00 τοπική), θα μιλήσει σε συνεδρία της ημερίδας του Economist με θέμα "Τα επόμενα βήματα προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια - Πώς διαμορφώνεται το Βαλκανικό Τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών", με τη συμμετοχή του Zoran Zaev και του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης