Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Times: Αίτημα Johnson σε ΕΕ προκειμένου να αποκλειστεί μια νέα αναβολή του Brexit

tags :
The Times: Αίτημα Johnson σε ΕΕ προκειμένου να αποκλειστεί μια νέα αναβολή του Brexit
Θέμα ωρών οι νέες προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για να αρθεί το αδιέξοδο
Αίτημα στην ΕΕ να αποκλείσει κάθε περαιτέρω αναβολή και καθυστέρηση του Brexit υπέβαλλε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times, τη στιγμή πάντως που ο Johnson διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να ζητήσει μια ακόμα αναβολή του Brexit και ότι η Μ. Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31/10 είτε με είτε χωρίς συμφωνία.
Υπενθυμίζεται πως το βρετανικό Κοινοβούλιο έχει περάσει νόμο που προβλέπει ότι εάν ο Johnson δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, τότε θα πρέπει να ζητήσει τρίμηνη αναβολή του.
Σύμφωνα με τους Times, σε περίπτωση που ο Johnson δεν τηρήσει το νόμο, ανώτεροι Βρετανοί δικαστικοί σκοπεύουν να αναλάβουν επείγουσα πρωτοβουλία.
Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Johnson να προχωρά εντός των επόμενων 24ωρων, ενδεχομένως και σήμερα Τρίτη 1/10, στην παρουσίαση του σχεδίου για το Brexit, το οποίο θα αποκαλύψει και στην ΕΕ.
Δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει ότι το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού θα συμπεριλαμβάνει ως βασικό στοιχείο τον καθορισμό ιρλανδικής «οικονομικής ζώνης», που θα επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση αγροτοδιατροφικών προϊόντων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας χωρίς ελέγχους στα σύνορα.
Άλλο ένα στοιχείο του σχεδίου που καταρτίζει η κυβέρνηση των Τόρις φέρεται να είναι η συγκρότηση «κέντρων εκτελωνισμού» και στις δύο πλευρές των συνόρων ΗΒ-Ιρλανδίας, κάτι όμως που ήδη έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το Δουβλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης