Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,57% και τα 59,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,57% και τα 59,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του +0,70% στα 54,45 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (1/10) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, δεχόμενο ώθηση από την πτώση που σημειώσει τόσο στις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ όσο και στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,57% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,70% στα 54,45 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου το πετρέλαιο κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες του τρέχοντος έτους, εξαιτίας της επιβράδυνσης που σημειώθηκε στην παγκόσμια οικονομία, εν μέσω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή αγορών της OANDA, Jeffrey Halley, οποιδήποτε ράλι σημειωθεί στο πετρέλαιο θα είναι βραχυπρόθεσμο, καθώς «η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η ανάκαμψη της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία αντισταθμίζουν για την ώρα τους παράγοντες κινδύνου στη Μέση Ανατολή».
Η παραγωγή πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών για τον Σεπτέμβριο του 2019, στα 28,9 εκατ., βαρέλια ημερησίως, καταγράφοντας πτώση της τάξεως των 750 χιλ. βαρελιών σε σύγκριση με τον Αύγουστο.
Παράλληλα, η παραγωγή της Ρωσίας, η οποία συμμετέχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, κατέγραψε πτώση στα 11,24 εκατ. βαρέλια ημερησίως για το διάστημα 1-29 Σεπτεμβρίου 2019, έναντι 11,29 εκατ. βαρέλια τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι καταγράφηκε επίσης πτώση για τον Ιούλιο του 2019, και συγκεκριμένα κατά 276 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 11,81 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης