Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Ναι» του ΥΠΕΝ στην απλοποίηση της διαδικασίας αλλαγής προμηθευτή

tags :
«Ναι» του ΥΠΕΝ στην απλοποίηση της διαδικασίας αλλαγής προμηθευτή
Το υπουργείο Ενέργειας φαίνεται να συναινεί στο να γίνεται αποδεκτή η σκαναρισμένη υπογραφή του καταναλωτή ή και η τηλεφωνική του συναίνεση
Τέλος στο κόστος και τη γραφειοκρατία που σημαίνει η μεταφορά ενός νέου συμβολαίου στον πελάτη για υπογραφή, ώστε στη συνέχεια το ένα αντίγραφό του να επιστραφεί πίσω στην εταιρεία, φαίνεται πως συναινεί να μπει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΝ συγκατανεύει στο αίτημα προμηθευτών να απλοπλοιηθεί η σχετική διαδικασία, ώστε για παράδειγμα να γίνεται αποδεκτή η σκαναρισμένη υπογραφή του καταναλωτή.
Επίσης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η σύναψη της σύμβασης να γίνεται με την τηλεφωνική συναίνεση του νέου πελάτη, στα πρότυπα όσων ισχύουν  ήδη για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Το συγκεκριμένο μέτρο συνιστά ουσιαστικά μία προσυμβατική διευκόλυνση, καταργώντας ένα σημαντικό φόρτο εργασίας, αλλά και λειτουργικό έξοδο για τους προμηθευτές, από τη διακίνηση των νέων συμβολαίων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για να υιοθετηθεί, θα πρέπει να αλλάξει ο κώδικας προμήθειας.

Κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης έγχαρτων λογαριασμών

Η παραπάνω πρόταση αποτελεί μία από τις ιδέες που έχουν τεθεί επί τάπητος από εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της προοπτικής περαιτέρω διευκόλυνσης του ανοίγματος της αγοράς, η οποία άνοιξε με αφορμή την ακύρωση της τελευταίας δημοπρασίας ΝΟΜΕ.
Έτσι, τη στιγμή που το ΥΠΕΝ είχε θέσει ως «κόκκινη γραμμή» της ακύρωση της δημοπρασίας του Οκτωβρίου, επικαλούμενο την πρόσθετη ζημία που θα προκαλούσε στη ΔΕΗ, ζήτησε να ενημερωθεί από τους προμηθευτές για αλλαγές που θα τους απαλλάξουν από αναίτιο κόστος και φόρτο.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένα ακόμη μέτρο που εξετάζει, και το οποίο θα μπορούσε επίσης να εφαρμοσθεί άμεσα, είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής αποστολής έγχαρτων λογαριασμών.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης