Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Έφυγε και ο Σεπτέμβριος. Για το ΧΑ ήταν ουδέτερος, αφού έδωσε οριακή άνοδο 0,04% και έτσι η αγορά διατηρεί άνοδο από την αρχή του έτους 41,6%. Για τις τράπεζες ο Σεπτέμβριος έδωσε άνοδο 6,16% ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση στο 88,84%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Beta ΑΧΕΠΕΥ.

Ο δείκτης της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 6,51% μετά από μία υποχώρηση 7,2% τον Αύγουστο. Η απόδοση από την αρχή του έτους είναι στο 30,6% ενώ ο αντίστοιχος δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,64% το Σεπτέμβρη και 34,11% από την αρχή του έτους.

Στη χθεσινή (30/9) συνεδρίαση είχαμε σημαντικές πιέσεις στα μικρομεσαία. Κάποια θεσμικά χαρτοφυλάκια, αναφέρουν κάποια στελέχη της αγοράς, ετοιμάζουν ρευστότητα ενόψει της αύξησης της Lamda. Όμως η πτώση συγκεκριμένων μετοχών συνδέεται και με τα αποτελέσματα. Παραμένουμε αισιόδοξοι για τη μακροπρόθεσμη πορεία του ΧΑ, αλλά χρειάζεται προσοχή και αρκετή μελέτη.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το ξεκίνημα της συνεδρίασης δείχνει να είναι συνέχεια της χθεσινής με πωλήσεις σε επιλεγμένες μετοχές με αδύναμο εξάμηνο, αλλά και πωλήσεις εκεί που υπάρχει βάθος εντολών. Ο τζίρος χαμηλός με ένα πακέτο 325 χιλ. ευρώ στην Autohellas να τον ενισχύει λίγο.

Δεν ξεχωρίζει κάποια μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Οι τράπεζες έχουν μικρές απώλειες, ενώ στήριξη παρέχει η άνοδος της Coca Cola αλλά με μικρό όγκο συναλλαγών. Στην Intralot η υποχώρηση συνεχίζεται. Η μετοχή υποχωρεί άνω του 2% με όγκο 35 χιλ. τεμάχια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Θα θέλαμε από συγκεκριμένες εταιρείες καλύτερη πορεία. Ειδικά από εκείνες που διαπραγματεύονται χαμηλότερα της καθαρής θέσης, ώστε να μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε υψηλότερους δείκτες p/bv. Όμως για πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε λόγω πορείας πωλήσεων και κερδών. Έτσι δε θεωρούμε για κάποιες p/bv 1x ως δίκαιη αποτίμηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης υποχωρεί λίγο πάνω από 1% και μάλλον παίρνει πίσω το χθεσινό όφελος από κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης που είδαμε λόγω λήξης εννεαμήνου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κάνει προσπάθειες να αντιδράσει, αλλά στην πορεία βγαίνουν χαρτιά και οι αγοραστές υποχωρούν αμέσως.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έβγαλε αποτελέσματα και εμφάνισε πάλι ζημιές, αλλά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Εδώ το στοίχημα είναι η πώληση του συγκροτήματος και όπως αναφέρεται η διαδικασία προχωράει. Η μετοχή πιέστηκε χθες και έχουμε αναφέρει εδώ και μέρες την υπόθεση που κάναμε. Οι τοποθετήσεις θα πρέπει να γίνουν στα χαμηλά. Βρίσκεται σε στήριξη η μετοχή και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει. Θέλουμε καλύτερο σημείο εισόδου.

INTRALOT: Μεγάλη η πίεση που της ασκήθηκε, αλλά δεν είναι αδικαιολόγητη. Το εξάμηνο δεν ήταν καλό και η καθαρή θέση χρειάζεται βελτίωση. Συνεχίζονται και σήμερα οι απώλειες με τη μετοχή να υποχωρεί στα 0,37 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Κατέγραψε χθες μεγάλες απώλειες και μάλλον ήταν ένας συνδυασμός άντλησης ρευστότητας και απογοήτευσης λόγω αποτελεσμάτων. Με βάση το εξάμηνο και χωρίς να υπολογίζουμε το project της Πάρου στην αποτίμηση των 16,3 εκατ. ευρώ που είναι τώρα δεν αδικείται.

Ξεκίνησε με όγκο 13 χιλ. τεμάχια και στα 1,45 ευρώ, υποχωρώντας κατά 1,7%. Θα περιμένουμε να δούμε που θα κατασταλάξει αν και στην παρούσα φάση θα προτιμούσαμε απλά να παρακολουθούμε χωρίς να εμπλακούμε.

ΚΕΚΡΟΨ (απάντηση): Η στήλη δεν παρακολουθεί τη μετοχή αν και βλέπει πως θα υπάρξει υπεραξία λόγω της απόφασης. Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πότε θα προχωρήσει η αξιοποίησης της περιουσίας. Η μετοχή πάντως στα 2,65 ευρώ βρίσκει καλή στήριξη και την έχει επιβεβαιώσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Στα 2,78 ευρώ με απώλειες 1,42% λίγο μετά το άνοιγμα και χαμηλό όγκο 500 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 55 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης