Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητο το ΑΕΠ του Καναδά για τον Ιούλιο 2019 παρά την επιβράδυνση σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Αμετάβλητο το ΑΕΠ του Καναδά για τον Ιούλιο 2019 παρά την επιβράδυνση σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Αμετάβλητο το ΑΕΠ του Καναδά, κέρδη στη βιομηχανία παροχής υπηρεσιών
Η οικονομία του Καναδά έμεινε απροσδόκητα αμετάβλητη των Ιούλιο 2019, μετά από 4 μήνες ανάπτυξης, καθώς οι τομείς εξόρυξης, λατομείων, πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας συρρικνώθηκαν, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
Οι αναλυτές του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 0,1% τον Ιούλιο, μετά από την αντίστοιχη κατά 0,2% στον Ιούνιο. Συνολικά, 12 από τους 20 βιομηχανικούς τομείς σημείωσαν αύξηση, ενώ 8 μειώθηκαν σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Τα στοιχεία έρχονται καθώς ο Καναδάς βρίσκεται λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Οκτωβρίου, όπου οικονομικά ζητήματα, όπως το κόστος ζωής, διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στις προεκλογικές εκστρατείες. Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα του Καναδά έχει διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια από τον περασμένο Οκτώβριο (2018).
Οι βιομηχανίες παραγωγής αγαθών υποχώρησαν κατά 0,7% τον Ιούλιο, καθώς οι εκροές από όλους τους τομείς - εξαιρουμένων των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας - μειώθηκαν. Οι βιομηχανίες παροχής υπηρεσιών αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχή μήνα, αυξήθηκαν στο 0,3% διότι αντιστοίχως αυξήθηκαν και οι υποτομείς της.
Ο τομέας εξόρυξης και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καναδά μειώθηκε κατά 3,5% τον Ιούλιο 2019, τη μεγαλύτερη μείωση που σημειώθηκε από το Μάιο του 2016. Οι δραστηριότητες υποστήριξης για τις ίδιες βιομηχανίες μειώθηκαν κατά 11,5%, η μεγαλύτερη μείωση από το Δεκέμβριο του 2018, μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες ανάπτυξης, καθώς μειώθηκαν οι υπηρεσίες γεώτρησης και χαμηλότερου εξοπλισμού.
Η εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 4,7% και ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που παρατηρήθηκε σε μια δεκαετία, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ορισμένων υπεράκτιων εγκαταστάσεων παραγωγής στο Newfoundland και Labrador λόγω ζητημάτων συντήρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης