Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η διόρθωση αλλά χωρίς ακρότητες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η διόρθωση αλλά χωρίς ακρότητες
ΑΓΟΡΑ: Έχοντας ως οδηγό τα αποτελέσματα εξαμήνου και με την προσδοκία ότι τα πράγματα στην οικονομία θα πάνε καλύτερα στο δεύτερο εξάμηνο και στην επόμενη χρήση θα πορευόμαστε πλέον. Θεωρούμε πως τα αποτελέσματα στα επόμενα τρίμηνα θα βελτιωθούν, είτε λόγω επιτοκίων όπου βλέπουμε μείωση τόκων, είτε λόγω φορολογικών συντελεστών, είτε λόγω αύξησης των πωλήσεων που είναι και ο βασικότερος.

Η αγορά θέλει κάποιο καλό νέο για να «ξεκολλήσει» από τη συσσώρευση. Θέλει περισσότερους επενδυτές. Πιστεύουμε πως αν αποδώσουν οι προσπάθειες της κυβέρνησης και βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα, ξεκινήσουν και κάποια μεγάλα έργα, τότε θα πάμε καλύτερα.

Προς το παρόν από τη διόρθωση αναζητάμε ευκαιρίες. Αρκετές μετοχές υποχώρησαν αν και θα θέλαμε λίγο καλύτερα επίπεδα σε συγκεκριμένες εταιρείες. Η συνεδρίαση ήταν πτωτική αλλά με σύνεση. Δεν είχαμε ακρότητες και κάποιες που διόρθωσαν προσπάθησαν να αντιδράσουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η συμπεριφορά τους είναι αρκετά καλή. Η Alpha Bank προσπαθεί για την υπέρβαση, η Eurobank είναι κοντά στα υψηλά της, η Εθνική δεν έχει απομακρυνθεί από τα πρόσφατα υψηλά της και η Πειραιώς διόρθωσε σήμερα κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες.

VIOHALCO: Η διόρθωση λόγω αποτελεσμάτων συνεχίζεται και πάει προς τα 3,55 ευρώ. Αν δεν κρατήσει η συγκεκριμένη την οποία θεωρούμε αξιόλογη στήριξη ίσως δούμε τα 3,40 ευρώ, σημείο από το οποίο διέρχεται ο κινητός των 200 ημερών και είναι και μία πλαγιοανοδική στήριξη από προηγούμενα χαμηλά.

ΑΔΜΗΕ: Βρίσκει κοντά στα 2 ευρώ στηρίξεις και αντιδρά αλλά χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό. Στο +1,92% σήμερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κάπως καλύτερη σήμερα η συμπεριφορά, πάτησε και στη στήριξη των 1,80 ευρώ και αντέδρασε ενώ στην ανοδική κίνηση δε βρήκε μεγάλους πωλητές. Με όγκο 312 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 1,8660 ευρώ αν και μπορούσε τα 1,88 ευρώ που ήταν η τελευταία τιμή πριν τις δημοπρασίες.

ΕΚΤΕΡ: Μας κάνει εντύπωση πως με αύξηση σχεδόν 60% των πωλήσεων είχε μικτά κέρδη στο 1/3 αυτών που είχε το 2018 με τις πωλήσεις να είναι σημαντικά χαμηλότερες. Γύρισε σε ζημιά και αύξησε απαιτήσεις, ενώ απέκτησε πλέον και καθαρό δανεισμό λίγο κάτω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ είχε ισχυρό ταμείο πριν.

Στη λογιστική κατάσταση αναφέρει πως το σύνολο των απαιτήσεων είναι απαιτητές και εκτιμά ότι θα τις εισπράξει εντός του 2019. Αν γίνει αυτό θα γυρίσει ξανά σε ταμείο υψηλότερο των τραπεζικών υποχρεώσεων. Θέλουμε όμως και κάποιο έργο να πάρει και να έχει τζίρο και στο δεύτερο εξάμηνο. Τεχνικά πάτησε ωραία η μετοχή στο κάτω μέρος του καναλιού της σήμερα και περιμένουμε τη συνέχεια.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ: ΕΛΒΙΕΜΕΚ και Yalco δε δημοσίευσαν αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο και τέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης. Επίσης δε δημοσίευσε η Creta Farms αλλά αυτή είναι έτσι κι αλλιώς εκτός διαπραγμάτευσης και με μεγαλύτερα προβλήματα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πάλι τα ίδια! Εντολή αγοράς στο +30% στις τελικές δημοπρασίες 30 χιλ. τεμάχια η οποία ακυρώθηκε. Μπας και τσιμπήσει δηλαδή κανείς και βάλει market πώληση και έχοντας αφαιρέσει τα κομμάτια να πάει χαμηλά το κλείσιμο. Μπράβο βρε μάγκες, έξυπνο κόλπο, μόνο που το ξέρει όλη η αγορά και δεν πιάνει.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Αντέδρασε σήμερα μετά από 8 πτωτικές. Με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια έκλεισε στα 0,41 ευρώ.

AUTOHELLAS: Καλή η πορεία της μετοχής, η οποία βρίσκεται στις επιλογές της στήλης και με καλή απόδοση από την ημέρα επιλογής ήτοι το τέλος του 2018. Στα 6,92 ευρώ πλέον με υψηλό και πάλι όγκο μαζί με κάποια πακέτα και αποτίμηση 338 εκατ. ευρώ. Καλό το πρώτο εξάμηνο και περιμένουμε καλύτερο δεύτερο, αλλά θα πρέπει να δούμε καλύτερα τα αποτελέσματα μήπως και θα πρέπει να βάλουμε και κανένα κέρδος στο παντελόνι.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στο κλείσιμο βρήκαν πωλήσεις και η μετοχή έκλεισε στα 1,20 ευρώ με απώλειες 13,67% και όγκο 53 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση είναι στα 26,4 εκατ. ευρώ. Θέλουμε να πούμε πως έχοντας ρίξει μια ματιά στον ισολογισμό της υπό απορρόφηση εταιρείας δεν έχουμε ενθουσιαστεί.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καλή η διόρθωση της μετοχής και πλέον κοντά στα 0,80 ευρώ το σημείο εισόδου είναι καλό. Ακόμα και να συνεχιστεί η πτώση η περιοχή 0,77-0,73 ευρώ προσφέρει ασφάλεια.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Υποχώρησε 8,39% και έκλεισε στα 0,6550 ευρώ με όγκο 35 χιλ. τεμάχια. Λίγο πιο κάτω το σημείο εισόδου είναι καλό αν και μιλάμε μόνο διαγραμματικά και χωρίς να είμαστε ικανοποιημένοι από το γράφημα που έχει η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης