Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποιοι είναι οι προτεινόμενοι για τις θέσεις του προέδρου του Ελεγκτικού και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου

tags :
Ποιοι είναι οι προτεινόμενοι για τις θέσεις του προέδρου του Ελεγκτικού και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου
Τα προτεινόμενα ονόματα από τον υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάραγια για πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου και πέντε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου
Προς την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής οδεύουν τα 20 ονόματα δικαστών που είναι υποψήφια για να καλύψουν την θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις 5 κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.
Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας παρουσίασε την πρότασή του για την επιλογή του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των 5 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.
Για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Κώστας Τσιάρας, πρότεινε η επιλογή θα γίνει μεταξύ 6 προσώπων που έχουν τα τυπικά προσόντα, ενώ για τις θέσεις του Αρείου Πάγου πρότεινε η επιλογή να γίνει μεταξύ των 14 αρχαιοτέρων αρεοπαγιτών που έχουν και πάλι τα τυπικά προσόντα.
Η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για τα προτεινόμενα πρόσωπα που θα καλύψουν την θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις 5 κενές θέσεις αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο, θα προωθηθεί προς τα μέλη της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία και θα γνωμοδοτήσει.
Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο -το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο- τους δικαστές που θα καλύψουν τις κενές θέσεις.

Ελεγκτικό Συνέδριο

Για την κάλυψη της κενής θέσης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα δημιουργηθεί μετά την αποχώρηση της σημερινής πρόεδρου του Ανδρονίκης Θεοτοκάτου στο τέλος του μήνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε τους 6 αρχαιοτέρους αντιπροέδρους στην επετηρίδα.
Η 62χρόνη Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, παρά το γεγονός ότι δεν συμπλήρωσε το ανώτατο συνταγματικό όριο συνταξιοδότησης, αποχωρεί από τη θέση της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και αυτό γιατί συμπλήρωσε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο στη θέση της προέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι η τετραετία.

Οι έξι αρχαιότεροι αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι:

1. Ιωάννης Σαρμάς,
2. Σωτηρία Ντούνη,
3. Μαρία Βλαχάκη,
4. Νικόλαος Μηλιώνης,
5. Άννα Λιγωμένου και
6. Γεωργία Μαραγκού.

Άρειος Πάγος

Οι 14 αρεοπαγίτες οι οποίοι έχουν την προβλεπόμενη τριετή θητεία στο βαθμό αυτό και προτάθηκαν από τον Κώστα Τσιάρα για την κάλυψη των 5 κενών θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου είναι κατά αρχαιότητα, σύμφωνα με την επετηρίδα, οι εξής:

1. Μαρία Βαρελά,
2. Γεώργιoς Κovτός,
3. Ασπασία Μαγιάκoυ,
4. Αρτεμισία Παvαγιώτoυ,
5. Αλτάvα Κoκκoβoύ,
6. Χρήστoς Βρυvιώτης,
7. Δημήτριoς Γεώργας,
8. Γεώργιoς Αvαστασάκoς,
9. Iωάvvης Μαγγίvας,
10. Διovυσία Μπιτζoύvη,
11. Γεώργιoς Χoϊμές,
12. Μαρία Νικoλακέα,
13. Αβρoκόμη Θoύα και
14. Γεώργιoς Παπαηλιάδης.
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει σε εκκρεμότητα την πλήρωση των τριών κενών θέσεων αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης