Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρηση στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση - Στο -1,32% ο DAX

Υποχώρηση στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση - Στο -1,32% ο DAX
Επιβαρύνθηκε το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης σήμερα μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση.
Συγκεκριμένα, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείσε σημαντική υποχώρηση -1,32% στις 12.263,83 μονάδες. Ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε 0,65% στις 7.360,32 μονάδες.
Ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες -1,41% στις 5.597,63 μονάδες, ενώ ο FTSE στο Μιλάνο κινήθηκε με υποχώρηση 0,81% στις 21.927,57 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε απώλειες 1,31% στις 387,99 μονάδες.
Image
Ο μεταποιητικός τομέας συνέχισε να συρρικνώνεται στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Image
Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης του ινσιτούτου ISM υποχώρησε στις 47,8 μονάδες από τις 49,1, που αποτελεί χαμηλό δέκα ετών.
Image
Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα.
Image
Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο από την Ισπανία και την Ιταλία ήταν επίσης κάτω από 50, υποδεικνύοντας μια ευρύτερη συρρίκνωση. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ στη συνέχεια προστέθηκε στη ζοφερή προοπτική, μειώνοντας το 0,9% το Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο σε σχεδόν τρία χρόνια.
Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος ήταν στα πρώτα στάδια του περιορισμού των περιορισμών στις επενδύσεις των ΗΠΑ στην Κίνα.
Η αμερικανική διοίκηση αναζητά πρόσθετους μοχλούς επιρροής στις εμπορικές συνομιλίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.
Η αισιοδοξία των επενδυτών για επίλυση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας έχει αυξηθεί. Ήδη έχουν γίνει εκατέρωθεν προσπάθειες για άμβλυνση του κλίματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης