Κυβερνητικές πηγές: Ο Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ ας καταλάβουν ότι η Ελλάδα έχει σύνορα

Κυβερνητικές πηγές: Ο Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ ας καταλάβουν ότι η Ελλάδα έχει σύνορα
Για θράσος κατηγορεί η κυβέρνηση τον Χαρίτση και για ανεύθυνο χειρισμό του ζητήματος τον ΣΥΡΙΖΑ
Στην αντεπίθεση πέρασαν κυβερνητικές πηγές δίνοντας συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό ζήτημα.
Απαντώντας στις κατηγορίες που διατύπωσε ο ο Αλέξης Χαρίτσης νωρίτερα σήμερα 1/10, περί υπουργών που λειτουργούν ως «κακέκτυπα» του Orban και του Salvini, κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως, «ο εκπρόσωπος του κόμματος που έλεγε ‘η θάλασσα δεν έχει σύνορα’ και δημιούργησε τον καταυλισμό της ντροπής στη Μόρια, έχει το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση που προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα πρόβλημα που κληρονόμησε.
Ας το καταλάβουν καλά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η χώρα έχει σύνορα.
Και οι πρόσφυγες - μετανάστες, ούτε λιάζονται, ούτε εξαφανίζονται».
Κατηγορώντας ευθέως τον Αλέξη Χαρίτση για θράσος και την αξιωματική αντιπολίτευση για ανεύθυνο χειρισμό του ζητήματος, υπογράμμισαν πως,  «αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, όπως προβλέπει το Ενωσιακό δίκαιο.
Όμως η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δεχθεί όλους όσοι αναζητούν μια καλύτερη τύχη.
Ένταξη στο σύστημα ασύλου θα υπάρχει μόνο για όσους αιτούντες έχουν προσφυγικό προφίλ κι όχι για όσους παρελκυστικά υποβάλουν αιτήματα ασύλου».
Προσθέτουν, ότι η κυβέρνηση διεθνοποιεί το πρόβλημα, «έτοντας την ΕΕ αλλά και όλες τις χώρες από τις οποίες ‘διακινούνται’ αυτές οι μεταναστευτικές ροές προ των ευθυνών της, ζητώντας να εκφραστεί εμπράκτως η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα». Καταλήγουν τέλος, αναφέροντας ότι  «το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το αντιμετώπισε ιδεοληπτικά κι ως αντιπολίτευση το χειρίζεται ανεύθυνα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS