Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: To bancassurance αποτελεί ευκαιρία για τη βελτίωση της κερδοφορίας των τραπεζών

tags :
DBRS: To bancassurance αποτελεί ευκαιρία για τη βελτίωση της κερδοφορίας των τραπεζών
Την εκτίμηση ότι το Bancassurance παρέχει στις ιταλικές τράπεζες την ευκαιρία να διαφοροποιήσουν τη βάση εσόδων τους και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους αναφέρει η DBRS
Την εκτίμηση ότι το Bancassurance παρέχει στις ιταλικές τράπεζες την ευκαιρία να διαφοροποιήσουν τη βάση εσόδων τους και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους σε ένα δύσκολο περιβάλλον αναφέρει σε report του ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS.
Σύμφωνα με την DBRS το κανάλι bancassurance κατέχει πολύ ισχυρή θέση στην ιταλική αγορά ασφάλισης ζωής με πάνω από το 60% του συνόλου των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αγορά εκτός ζωής, όπου η τραπεζοασφαλιστική αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 7% της αγοράς.
Το bancassurance (πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων από τις τράπεζες)  άρχισε στην Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά την απορρύθμιση της αγορά που έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1980.
Παρ 'όλα αυτά, η «εκθετική ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος στην Ιταλία δεν ανταποκρίθηκε μόνο στις αλλαγές στο κανονιστικό περιβάλλον αλλά και στις πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο ως συνέπεια της απότομης μείωσης της κερδοφορίας με μεταβολές στη ζήτηση για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες λόγω της γήρανσης του πληθυσμού..
Οι προοπτικές για τον ιταλικό κλάδο τραπεζοασφαλίσεων εκτός κλάδου ζωής παραμένουν θετικοί καθώς το επίπεδο διείσδυσης στον ιταλικό κλάδο εκτός του κλάδου ζωής στο 1,9% του ΑΕΠ της Ιταλίας εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλότερο από το μέσο όρο 4,5% για τις χώρες του ΟΟΣΑ, με αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλιση υγείας αναφέρει η DBRS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης