Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Η Βρετανία θα είναι «πολύ ευέλικτη» στο πρόβλημα των τελωνειακών ελέγχων στην Ιρλανδία

Johnson (Βρετανία): Η Βρετανία θα είναι «πολύ ευέλικτη» στο πρόβλημα των τελωνειακών ελέγχων στην Ιρλανδία
Η Βρετανία θα είναι «πολύ ευέλικτη» στην επίλυση του προβλήματος των τελωνειακών ελέγχων στο νησί της Ιρλανδίας, στην μετά-Brexit εποχή, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός
Το Λονδίνο είναι έτοιμο να είναι «πολύ ευέλικτο» στην επίλυση του προβλήματος των τελωνειακών ελέγχων στο νησί της Ιρλανδίας, στην μετά-Brexit εποχή, δήλωσε σήμερα (1/10) ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson.
«Αν μπορείς να έχεις την Βόρεια Ιρλανδία ως μέρος της τελωνειακής ένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι σαφώς ουσιώδες, τότε ούτως ή άλλως πρέπει να λύσεις το πρόβλημα των τελωνειακών ελέγχων», είπε ο Johnson στο Sky News.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ καλά προετοιμασμένο να είναι ευέλικτο. Δεν θέλουμε να έχουμε κανενός τύπου ελέγχων στα σύνορα».
Πρόσθεσε πως μια λύση θα μπορούσε να είναι να υπάρξει μια σχέση μεταξύ εξαγωγέων και εισαγωγέων, με ελέγχους στην κάθε πλευρά των συνόρων.
Νωρίτερα σήμερα 1/10, σε συνέντευξή του στο BBC, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες «νέες προτάσεις» και «πολύ σύντομα», χωρίς να δώσει καμία πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει να διευθετήσει το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.
Χθες Δευτέρα, το ιρλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ μετέδωσε ότι η κυβέρνηση του Johnson πρότεινε σε non-paper να δημιουργηθούν «κέντρα εκτελωνισμού» και στις δύο πλευρές των συνόρων μετά το Brexit ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα.
Ο ίδιος ο Johnson σήμερα στο BBC είπε ότι τα σχέδια που δημοσιεύονται στον Τύπο «δεν είναι τελείως ακριβή» και διέψευσε ότι οι κυβερνητικές προτάσεις θα περιλαμβάνουν «κέντρα εκτελωνισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης