Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραλύει η Ελλάδα από την 24ωρη Πανελλαδική απεργία σήμερα (2/10) - Προβλήματα στις μετακινήσεις

tags :
Παραλύει η Ελλάδα από την 24ωρη Πανελλαδική απεργία σήμερα (2/10) - Προβλήματα στις μετακινήσεις
Παραλύει η Ελλάδα από την 24ωρη Πανελλαδική απεργία σήμερα (2/10)
Έμφραγμα στις συγκοινωνίες και σε απεργιακό κλοιό με δύο συγκεντρώσεις θα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης  το κέντρο της Αθήνας, καθώς εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας προχωρούν σε 24ωρη  πανελλαδική απεργία που κήρυξαν τα Εργατικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες,  διαμαρτυρόμενοι για τις αντεργατικές ρυθμίσεις στις συλλογικές συμβάσεις που έχουν περιληφθεί στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Για το δημόσιο η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου, ενώ την ίδια ώρα ΓΣΕΕ  και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν  απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια.
Στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης βρίσκεται το εργασιακό και συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν, επισημαίνει η ΓΣΕΕ, αφού περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας.
Η απεργιακή κινητοποίηση δεκάδων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της Συνομοσπονδίας και με δεδομένο το γεγονός ότι μετά τα βίαια επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο, με αποκλειστική ευθύνη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, η ΓΣΕΕ οδηγήθηκε σε προσωρινή Διοίκηση, η οποία σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν έχει δυνατότητα προκήρυξης Πανελλαδικής κινητοποίησης.

Συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένα θα μείνουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ οι συρμοί του τραμ από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης