Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παγιδευμένο στην στασιμότητα το χρηματιστήριο – Τρεις επιχειρηματίες προβλέπουν το μέλλον… των μετοχών

Παγιδευμένο στην στασιμότητα το χρηματιστήριο – Τρεις επιχειρηματίες προβλέπουν το μέλλον… των μετοχών
Το εντυπωσιακό συμπέρασμα είναι ότι οι επιχειρηματίες είτε είναι υπερβολικά αισιόδοξοι, είτε απλά θέτουν υπερφίαλους στόχους για τις μετοχές....
Το ελληνικό χρηματιστήριο, οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές του FTSE 25… κατά τον Σεπτέμβριο του 2019 συσσώρευσαν….η αρχική προσδοκία ότι θα συνεχιστεί το ράλι ξεθώριασε – όπως ορθώς είχε προβλεφθεί – και κόπωση και προβληματισμός έχει επανέλθει στην αγορά.
Για τις αιτίες αυτής της κόπωσης – δυστυχώς – το bankingnews έχει αναλύσει και το κυριότερο προβλέψει πριν τις εκλογές ότι δηλαδή θα ξεθωριάσει γρήγορα η αναλαμπή της αγοράς.
Βέβαια υπάρχει και ένας μόνο σωστός αντίλογος ότι η αγορά συσσωρεύει δεν υποχωρεί.
Ζητήσαμε από τρεις κορυφαίους έλληνες επιχειρηματίες να προβλέψουν το μέλλον των μετοχών τους.
Λόγω όμως της ιδιαιτερότητας του θέματος για προφανείς λόγους οι τρεις επιχειρηματίες μίλησαν ανεπίσημα στο bankingnews.
Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποια στοιχεία της ταυτότητας τους αν και ο σκοπός είναι να δούμε τι πραγματικά πιστεύουν οι επιχειρηματίες για τις μετοχές.
Το εντυπωσιακό συμπέρασμα είναι ότι οι επιχειρηματίες είτε είναι υπερβολικά αισιόδοξοι, είτε απλά θέτουν υπερφίαλους στόχους για τις μετοχές.
Ο πρώτος επιχειρηματίας είναι πολύ γνωστός στον χώρο των πετρελαιοειδών και συμμετέχει σε μεγάλη εισηγμένη εταιρία που έχει και επενδυτές από την Ανατολική Ευρώπη.
Με βάση λοιπόν τις εκτιμήσεις του εν λόγω επιχειρηματία η μετοχή της εταιρίας στην οποία έχει σημαντικό ποσοστό θα μπορούσε να φθάσει 15 με 18 ευρώ σχεδόν 100% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών έως το τέλος του 2020 η κεφαλαιοποίηση θα μπορούσε να φθάσει στα 6 δισεκ.
Ο δεύτερος επιχειρηματίας σημαντικός παράγοντας στον χώρο των κατασκευών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υποστηρίζει ότι η χρηματιστηριακή αξία θα ξεπεράσει τα 600 εκατ έως το τέλος του 2020.
Ο τρίτος mamager μεγάλης εταιρίας που βρίσκεται στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα λόγω της εμπλοκής του κράτους αναφέρει ότι η μετοχή θα έχει αναρριχηθεί έως τα 4,5 ευρώ ή πάνω από 1 δισεκ. κεφαλαιοποίηση.
Με βάση μια πρόχειρη αναγωγή με βάση τις ανεπίσημες εκτιμήσεις των τριών επιχειρηματιών το ελληνικό χρηματιστήριο θα πρέπει να βρεθεί στις 1250 μονάδες για να μπορέσουν να επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις.
Αυτός ο στόχος είναι εφικτός;
Η θέση του bankingnews είναι ότι λόγω τραπεζών ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος.
Το 2020 θα είναι έτος προπαρασκευαστικό δηλαδή έτος προετοιμασίας ώστε από το 2021 να σημειωθεί μια καλή χρηματιστηριακή άνοδος.
Το 2019 και το 2020 θα είναι χρονιές όπου θα χτίζονται οι βάσεις για το 2021…πολλά θα εξαρτηθούν από το 2020.
Έγκαιρα αναφέρθηκε ότι το πάρτι έχει τελειώσει και ότι η στασιμότητα – συσσώρευση κυριαρχεί.
Το πιθανότερο σενάριο είναι η συσσώρευση να οδηγήσει ανοδικά την αγορά αλλά τα ανοδικά περιθώρια στον ορατό ορίζοντα είναι πολύ... πολύ... πολύ περιορισμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης