Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Επαινεί την οικονομική πολιτική του Trump και τον στηρίζει

Putin: Επαινεί την οικονομική πολιτική του Trump και τον στηρίζει
Ανέκαμψε το εμπόριο της Ρωσίας με τις ΗΠΑ υπό την προεδρία Trump - «Αυτό μετρά» δηλώνει ο Putin σε συνέντευξή του και στηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο στην οικονομική του πολιτική
Ενώ ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα καλά κρατεί, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έσπευσε να επαινέσει τον ομόλογό του Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για την οικονομική του πολιτική που ενίσχυσε, όπως υποστηρίζει την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του προς το NBC News στη Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας στη Μόσχα.
«Ο κ. Trump διενήργησε μια φορολογική μεταρρύθμιση που έχει στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ σε υψηλό βαθμό και οι εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξηθεί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξή του που φιλοξενεί το CNBC.
Συγκρίνοντας την πολιτική Trump με του προκατόχου του Obama, είπε πως το αμοιβαίο εμπόριο με τις ΗΠΑ επί Obama μειώθηκε από 30 δισεκ. δολάρια στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά σε δύο χρόνια της προεδρίας του Trump ανέκαμψε στα 25 δισεκ. ετησίως.
Αυτό μας ενδιαφέρει και το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας» δήλωσε ο πρόεδρος Putin.
Τα σχόλια του Putin  έρχονται σε μια στιγμή που το Αμερικανικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών δήλωσε την Τρίτη ότι η βιομηχανική δραστηριότητα των ΗΠΑ υποχώρησε τον περασμένο μήνα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών και σε μια δύσκολη συγκυρία για τον πρόεδρο Trumρ.
Ο Putin είπε ότι ενώ η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο σε αυτό το σημείο, ελπίζει ότι η διμερής σχέση τους θα επανέλθει στο φυσιολογικό.
«Βλέπουμε ότι η θέση του προέδρου Trump δεν έχει αλλάξει, όπως έχει εκφραστεί δημοσίως.
Θέλει την αποκατάσταση της διμερούς σχέσης.
Αυτό το καλωσορίζουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για να το υλοποιήσουμε αυτό », κατέληξε ο πρόεδρος Putin.
«Δεν είχαμε καμία ή ιδιαίτερη στενή σχέση με τις ΗΠΑ.
Τώρα έχουμε σταθερή και εμπιστευτική σχέση, όπως τη βλέπω, αλλά η εγγύτητα μεταξύ μας δεν έχει επηρεάσει τις πολιτικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Putin.
Ερωτώμενος αν η Ρωσία θα εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία έχει πολλά δικά της προβλήματα και προβλήματα και κάνει πολλά για να τα επιλύσει.
«Αντιμετωπίζουμε τεράστιους και μείζοντες στόχους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη ...
Γιατί να παρεμβαίνουμε στις εκλογές μιας χώρας;»
Πρόσθεσε δε ότι η Ρωσία έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να μπερδεύεται σε εκλογές άλλων χωρών.
Είπε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Αν αυτός είναι ο κ. Trump, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί του, διαφορετικά θα συνεργαστούμε με κάποιον άλλο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης