Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin εναντίον Greta Thunberg: Είναι χαριτωμένη, αλλά βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου

tags :
Putin εναντίον Greta Thunberg: Είναι χαριτωμένη, αλλά βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου
Δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό της Greta Thunberg ο Vladimir Putin
Δεν ενθουσιάστηκε με την ομιλία της 16χρονης Σουηδέζας ακτιβίστριας Greta Thunberg στον ΟΗΕ ο Vladimir Putin. Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την Greta «ανενημέρωτη» ενώ αναρωτήθηκε ποιοι την υποστηρίζουν.
«Θα σας απογοητεύσω αλλά δεν μοιράζομαι τον ενθουσιασμό της» δήλωσε ο Putin στο ενεργειακό φόρουμ της Μόσχας. Ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε πως «κανείς δεν έχει εξηγήσει στη Greta ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι πολύπλοκος και διαφορετικός και  οι άνθρωποι στην Αφρική ή σε πολλές ασιατικές χώρες θέλουν να ζήσουν στο ίδιο επίπεδο πλούτου όπως στη Σουηδία».
«Δεν μπορείς να επιβάλεις» πράσινη πολιτική σε μια αναπτυσσόμενη χώρα. Αν οι «βαριές βιομηχανίες» κλείσουν για να γλυτώσει το περιβάλλον όπως λένε οι οικολόγοι, αυτές οι χώρες θα καταστραφούν οικονομικά και αμέτρητες θέσεις εργασίας θα χαθούν. Οι άνθρωποι θα μείνουν στα «αζήτητα».
Αφού αμφισβήτησε την ορθή κρίση της Greta, ο Vladimir Putin προσέθεσε ότι «δεν χρειάζεται να έρχονται τα παιδιά σε ακραίες καταστάσεις».
Η Greta Thunberg εκφώνησε λόγο στην Γ.Σ. του ΟΗΕ κατηγορώντας τους παγκόσμιους ηγέτες. «Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κενά σας λόγια, πώς τολμάτε να μας μιλάτε για ελπίδα», είχε δηλώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης