Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μαλί: Τουλάχιστον 25 στρατιωτικοί και 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες

tags :
Μαλί: Τουλάχιστον 25 στρατιωτικοί και 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες
Τουλάχιστον 25 στρατιωτικοί των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών
Τουλάχιστον 25 στρατιωτικοί των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών, για τον έλεγχο δύο στρατοπέδων στο κεντρικό τμήμα της χώρας τα οποία δέχθηκαν επίθεση από τζιχαντιστές, με τις απώλειες των επιτιθέμενων να εκτιμάται πως ανήλθαν σε 15 μαχητές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.
Άλλοι περίπου 60 στρατιωτικοί εξάλλου αγνοούνται και ο στρατός υπέστη επίσης μεγάλες υλικές απώλειες, πρόσθεσε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Ο στρατός πάντως μπόρεσε να ανακτήσει και να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του τα δύο στρατόπεδα που δέχθηκαν επίθεση, στο Μπουλκεσί και στο Μοντορό, που απέχουν μεταξύ τους περίπου 100 χιλιόμετρα, πάντα σύμφωνα με το Μπαμακό.
Πρόκειται για ένα από τα πιο βαριά πλήγματα που έχουν υποστεί τους τελευταίους μήνες οι ένοπλες δυνάμεις του Μαλί και η δύναμη που έχουν συγκροτήσει οι χώρες της λεγόμενης G5 Σαχέλ (πέραν του Μαλί συμμετέχουν σε αυτήν η Μαυριτανία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Τσαντ και ο Νίγηρας), στην οποία ανήκει το ένα από τα τάγματα που έγιναν στόχος επίθεσης τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης