Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τζίρο 350 εκατ ευρώ περιμένει ο «Όλυμπος» για το 2019

Τζίρο 350 εκατ ευρώ περιμένει ο «Όλυμπος» για το 2019
Το εμπορικό σήμα «Όλυμπος» είναι ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών  από τις  αρχές του 2000
Πιο ψηλά βάζει τον πήχη η διοίκηση της εταιρείας Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. για το 2019 σε σχέση με το 2018 καθώς αναμένεται  ο κύκλος εργασιών να  φτάσει  περίπου τα  350 εκατ. ευρώ σημειώνοντας  άνοδο κατά 3,5% σε  σύγκριση με πέρυσι.
Τα αδέλφια Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης κατάφεραν, η οικογενειακή επιχείρηση 3ης  γενιάς ,να βγει από τα στενά όρια των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και σήμερα η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία  Α.Ε» να κατέχει σημαντικά μερίδια αγοράς στην εγχώρια κατανάλωση όπως και έντονη παρουσία στην παγκόσμια σκηνή καθώς τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε 47 χώρες.
Το εμπορικό σήμα «Όλυμπος» είναι ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών  από τις  αρχές του 2000 και παραμένει για δύο δεκαετίες καθώς η εταιρεία είναι ανάμεσα στις πρώτες που προμηθεύεται την πρώτη ύλη γάλακτος από Έλληνες κτηνοτρόφους.
Φέτος μόνο αγόρασε 80.000 τόνους ελληνικού πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος, δίνοντας έμπρακτη στήριξη στους παραγωγούς καθώς διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικό  επίπεδο η τιμή της πρώτης ύλης για τους  κτηνοτρόφους.  
Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ έχει ανοίξει νέα μονοπάτια δραστηριοτήτων που την οδηγούν στην αγορά των τροφίμων δίνοντας στους καταναλωτές νέες γεύσεις φυτικών επιδορπίων καθώς και Τσάι του Βουνού.
Ο γαλακτοκομικός τομέας παραμένει ως ο βασικός πυλώνας της εταιρείας αλλά  για τους αδελφούς Σαράντη δεν φαίνεται αρκετός και προχωρούν στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα που πλέον  τον τοποθετούν και στον κλάδο των τροφίμων.
Ανάμεσα στη νέα κατηγορία προϊόντων είναι τα ροφήματα αμυγδάλου, ρόφημα  από φυστίκι, ροφήματα καρυδιού και φυτικά επιδόρπια.
Στη λίστα περιλαμβάνονται αρκετά βιολογικά προϊόντα που έχουν ως βάση το γάλα.  
Ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας  είναι και η παραδοσιακή φέτα  παρέχοντας με μία  ευρεία  γκάμα  στους καταναλωτές.
Πρόκειται για το εθνικό μας προϊόν το οποίο  όμως στις διεθνείς αγορές δέχεται σκληρό ανταγωνισμό .
Τη διετία 2019-2020 αναμένεται να αποτελέσει ακόμα μία δύσκολη χρονιά  διότι οι τιμές πώλησης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα λόγω του ανταγωνισμού των μεταποιητών.
Πάντως οι προσπάθειες της διοίκησης αποδίδουν καρπούς καθώς ο τζίρος την τελευταία  δεκαετία  έχει ενισχυθεί κατά 166%. Από τα 127 εκατ. ευρώ του 2010 θα κλείσει  στα 350 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2019.
Αναφορικά  με τη φετινή κερδοφορία, εκτιμάται ότι θα  κινηθεί στην περιοχή των 22 εκατ. ευρώ.
Οι επενδύσεις φέτος ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ, οι  οποίες  αναμένεται να συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς και το 2020.
Τέλος να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκαν τέσσερις νέες θυγατρικές  την χρονιά που πέρασε και συγκεκριμένα στη Σουηδία, τα  Σκόπια την Αλβανία  και  τη  Σερβία .
Στην εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε  απασχολούνται  συνολικά 1275  από 1241 άτομα το 2017.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης