Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σχέδιο της κυβέρνησης για εργαλεία χρηματοδότησης αγροτικών φωτοβολταϊκών

tags :
Σχέδιο της κυβέρνησης για εργαλεία χρηματοδότησης αγροτικών φωτοβολταϊκών
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα, στόχος είναι η δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους
Τη στήριξη των αγροτών για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού τους κόστους.
Στόχος του προγράμματος θα είναι να ενισχυθεί η δημιουργία αγροτικών φωτοβολταϊκών, ώστε με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας να περιορίσουν τα έξοδα των αγροτών για την κατανάλωση ρεύματος.
Το σχέδιο αποκάλυψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό.
Όπως ανέφερε, θα πρόκειται για μία μόνιμη λύση ελάττωσης των ενεργειακών δαπανών, που θα κινείται στη λογική «ο ήλιος στην υπηρεσία του αγρότη».
Ήδη, είπε ο κ. Σκρέκας, ετοιμάζεται το σχετικό πλαίσιο ώστε με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία να ενισχύεται η κατασκευή μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων και οι αγρότες να μπορούν να μειώσουν ραγδαία τα κόστη για ηλεκτρικό ρεύμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπόνηση του σχεδίου βρίσκεται ακόμη σε πρώιμη φάση, με συνέπεια να μην έχει ακόμη καθοριστεί με ποιον τρόπο θα γίνεται η ενίσχυση.
Πάντως, φαίνεται πως μία λύση που συζητείται είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία να λειτουργήσουν σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Σε εξατομικευμένη βάση η προκαταβολή για τη ρύθμιση των αγροτικών οφειλών

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σκρέκας έκανε επίσης αναφορά στις αποφάσεις που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεργασία με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για τη διευκόλυνση των αγροτών.
Πρόκειται για την παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς και τη δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε για τη ρύθμιση των οφειλών, με καταβολή της πρώτης δόσης από την 1η Νοεμβρίου, ώστε εντωμεταξύ οι αγρότες να έχουν εισπράξει την προκαταβολή των ενισχύσεων και να διαθέτουν ρευστότητα.
Ο υφυπουργός είπε ότι το ύψος της προκαταβολής που ζητά η ΔΕΗ για τη ρύθμιση οφειλών θα προσδιορίζεται σε εξατομικευμένη βάση και θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα ώστε να μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης