Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Deca Investments: Απέκτησε το 25% της εταιρείας γενόσημων φαρμάκων PharOS

tags :
Deca Investments: Απέκτησε το 25% της εταιρείας γενόσημων φαρμάκων PharOS
Η PharOS ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελλάδα το 2002 και έχει ως αντικείμενο εργασιών της, την ανάπτυξη, έγκριση, παραγωγή και διάθεση γενοσήμων φαρμακευτικών προϊόντων
Την απόκτηση συμμετοχής 25% στην εταιρεία PharOS ανακοίνωσε η εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar.
Πρόκειται για την ένταξη επένδυση που ολοκληρώνει το Fund.

Η PharOS ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελλάδα το 2002 και έχει ως αντικείμενο εργασιών της, την ανάπτυξη, έγκριση, παραγωγή και διάθεση γενοσήμων φαρμακευτικών προϊόντων.
Η διοίκηση της εταιρείας ασκείται από την κα Στέλλα Κουκάκη, τον κ. Θοδωρή Παναγόπουλο και τον κ. Παναγιώτη Παναγόπουλο, τρία στελέχη με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των γενοσήμων φαρμάκων, οι οποίοι είναι και μέτοχοι της εταιρείας διατηρώντας το 75% των μετοχών.
Η PharOS διαθέτει γκάμα 68 προϊόντων, εκ των οποίων 34 έχουν λανσαριστεί, περίπου 7.000 άδειες κυκλοφορίας, ενώ τα προϊόντα της πωλούνται σε 90 χώρες.
Ο κ. Κωνσταντίνος Δερμάνης, εκ μέρους της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ δήλωσε: "Ο κλάδος των γενοσήμων φαρμακευτικών προϊόντων αποτελεί έναν από τους κλάδους στόχευσης του Diorama χάρη στην έντονη εξωστρέφεια και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσιάζει.
H PharOS πληρεί απόλυτα αυτά τα κριτήρια καθώς 95% των πωλήσεων προέρχονται από πελάτες εκτός Ελλάδος, ενώ η εταιρεία έχει παρουσιάσει δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία έτη.
Επιπλέον, η εταιρεία συγκεντρώνει αξιόλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως δυναμική διοίκηση, υψηλού επιπέδου προσωπικό και πελατολόγιο που περιλαμβάνει μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες ενώ πρόσφατα απέκτησε και παραγωγική μονάδα στη Μάλτα.
Πιστεύουμε ότι η παρουσία του Diorama στην μετοχική σύνθεση της Pharos μέσω της εξαγοράς του 25% των μετοχών της εταιρείας από τρίτο μέτοχο, θα συνεισφέρει ώστε η PharOS να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και να ενισχύσει την σημαντική θέση που κατέχει στον κλάδο".
Από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, το Diorama έχει ολοκληρώσει επενδύσεις σε οκτώ δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες.
Οι υφιστάμενες εταιρείες του χαρτοφυλακίου δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών (Atlas Tapes), την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την τομάτα (Damavand), την ψηφιακή μουσική (music streaming, Akazoo), την ψηφιακή διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (in-app advertising, Minimob), την παραγωγή χάρτινων συσκευασιών και πωμάτων για παραγωγούς γάλακτος (Adam Pack), την παραγωγή και διάθεση γυναικείων ρούχων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ (Axel Accessories), τις ψηφιακές πληρωμές (Viva Wallet Holdings), την παραγωγή πλαστικών ποτηριών τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως στην κατανάλωση κρύων και ζεστών ροφημάτων (Lariplast) και την παραγωγή και τυποποίηση ελαιουργικών / γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και ξυδιού (Μινέρβα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης