Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άτονα ανοδικά τα futures της Wall Street μόλις 0,12% μετά το χθεσινό (2/10) sell off

tags :
Άτονα ανοδικά τα futures της Wall Street μόλις 0,12% μετά το χθεσινό (2/10) sell off
Τα futures της Wall Street κινούνται ανοδικά μετά το παγκόσμιο χθεσινό sell off (2/10) στα χρηματιστήρια. Οι κύριοι δείκτες της Wall Street προσπαθούν να ανακάμψουν μετά την χθεσινή υποχώρηση.
Συγκεκριμένα τα futures του Dow Jones κινούνται στο +0,12%.
Τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο +0,17%.
Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν άνοδο +0,20%.
Οι αγορές υποχώρησαν την Τετάρτη 2/10 μετά από τα στοιχεία για την απασχόληση και την μεταποίηση στις ΗΠΑ, ενώ το κλίμα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών δασμών στα ευρωπαϊκά αγαθά. Εξάλλου τις ανησυχίες των επενδυτών ενισχύει και η αβεβαιότητα για το Brexit, διότι η νέα πρόταση του Boris Johnson για συντεταγμένη έξοδο από την Ε.Ε. έγινε δεκτή με μεγάλη επιφυλακτικότητα τόσο εντός όσο και εκτός Βρετανίας.

Η απόφαση του ΠΟΕ και οι πρώτες ευρωπαϊκές αντιδράσεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) απεφάνθη υπέρ των ΗΠΑ στην υπόθεση της Airbus, ανοίγοντας το δρόμο για επιβολή δασμών σε εισαγωγές ευρωπαϊκών αγαθών ύψους 7,5 δισεκ. δολαρίων, κρίνοντας ως παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που χορήγησαν στην εταιρία κατασκευής αεροπλάνων Airbus οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μετά την απόφαση του ΠΟΕ η μετοχή της Airbus υποχώρησε -2,04%, ενώ της Boeing υποχωρεί -2,41%, σε χαμηλό 4 μηνών.
Η Ευρώπη πάντως δεσμεύεται για σκληρή απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς.

Το μέτωπο του Brexit

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, απέστειλε στην Κομισιόν σχέδιο, προκειμένου να βρεθεί -μετά από 3 χρόνια- μία συμφωνία για συντεταγμένη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι προτάσεις Johnson δεν έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό, τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τους πολιτικούς του αντιπάλους να μιλούν για «σχέδιο καταδικασμένο να αποτύχει».
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν υιοθέτησε επιθετική ρητορική, επανέλαβε ότι οι Βρετανοί επιθυμούν έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου 2019, χαρακτήρισε δίκαιη την πρότασή του και παρουσίασε μία συμβιβαστική λύση για τα ιρλανδικά σύνορα.
Ο Johnson τόνισε πως το Brexit πρέπει να γίνει την καθορισμένη ημερομηνία (31/10) και να μην πάρει παράταση.

Γερμανία: Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα υποβαθμίζουν εκτιμήσεις για την ανάπτυξη - Μόλις στο +0,5% το ΑΕΠ 2019

Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας προχώρησαν τα κορυφαία οικονομικά Ινστιτούτα της Γερμανίας για το 2019 και το 2020.
Οι αναλυτές επικαλούνται την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση για μεταποίηση και την αύξηση της αβεβαιότητας, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων.
Η πτωτική αναθέωρηση των εκτιμήσεων αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία για ύφεση της γερμανικής οικονομίας.
Τα ινστιτούτα εκτιμούν ότι η οικονομία της Γερμανίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό +0,5% το 2019 από +0,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και +1,1% το 2020 από +1,8%.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα ξεσπάσει οικονομική κρίση, ωστόσο προειδοποιούν ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης