Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ξεχωρίζει η Μυτιληναίος στον FTSE 25 – Ενισχύεται 2% με καλό όγκο συναλλαγών

tags :
Ξεχωρίζει η Μυτιληναίος στον FTSE 25 – Ενισχύεται 2% με καλό όγκο συναλλαγών
Διαγραμματικά ο τίτλος κλείνει ένα gap που είχε αφήσει στην ανοδική κίνηση του περασμένου Μαΐου, ενώ δίνει μάχη να βρεθεί ξανά πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών
Μόνο η μετοχή της Μυτιληναίος ξεχωρίζει από την υψηλή κεφαλαιοποίηση στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίζεται από νέες πιέσεις στις τράπεζες αλλά και συνολικά στις μετοχές του ΧΑ.
Η Μυτιληναίος ενισχύεται 2% και καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του FTSE 25, ενώ καλή είναι η εικόνα και των ΕΧΑΕ, Motor Oil.
Διαγραμματικά ο τίτλος κλείνει ένα gap που είχε αφήσει στην ανοδική κίνηση του περασμένου Μαΐου, ενώ δίνει μάχη να βρεθεί ξανά πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών.
Υπενθυμίζεται πως σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ενεργειακό Κέντρο της MYTILINEOS, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, θεμελιώθηκε ο νέος σταθμός συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT).
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε το θεμέλιο λίθο, μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της MYTILINEOS, Ευ. Μυτιληναίο.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη MYTILINEOS και σχολίασε ότι «με την πολύπλευρη παρουσία της στη βιομηχανία, η εταιρεία εμπιστεύεται και πάλι τη χώρα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της, δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους Έλληνες. Tο νέο εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, ως ήπια γέφυρα μετάβασης στην εποχή της “πράσινης ενέργειας”.»
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μυτιληναίος έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει το ποσοστό παραγωγής «καθαρής» ενέργειας της χώρας και από 20% που είναι σήμερα, να φθάσει το 35% το 2030. Παράλληλα, τόνισε ότι «η MYTILINEOS συντάσσεται με την εθνική αυτή προσπάθεια και στο μερίδιο που της αναλογεί δεσμεύεται ότι η βιομηχανική της δραστηριότητα θα γίνει και αυτή «πράσινη». Μέχρι το τέλος του 2030, ο Τομέας Μεταλλουργίας της εταιρείας, η ιστορική Αλουμίνιον της Ελλάδος και άλλες μονάδες της εταιρίας στο εξωτερικό, θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό βιομηχανικό αποτύπωμα.»
Το προβλεπόμενο επενδυτικό κόστος είναι της τάξεως των € 300 εκατ. και η νέα μονάδα θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αιχμής της General Electric (GE).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης