Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποίηση των αγορών στην Ευρώπη πλην Λονδίνου - Στο -0,63 % ο FTSE

Σταθεροποίηση των αγορών στην Ευρώπη πλην Λονδίνου - Στο -0,63 % ο FTSE
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κατέγραψε οριακές μεταβολές -0,02%
Σταθεροποιήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα 3/10, μετά το χθεσινό παγκόσμιο sell off. Παρ' όλα αυτά ο FTSE του Λονδίνου εξακολουθεί να κινείται χαμηλά.
Οι ευρωαγορές κατάφεραν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος της Τετάρτης (2/10), ακόμα και όταν τα χαμηλά οικονομικά στοιχεία σε μεταποίηση και υπηρεσίες επιδείνωσαν τις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες μετά την επιβολή αμερικανικών δασμών σε ευρωπαϊκά αγαθά.
Πιο συγκεκριμένα ο FTSE του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες -0,63% στις 7.077,64 μονάδες.
Image
Ο CAC του Παρισιού σημείωσε άνοδο +0,30% στις 5.438,77 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με οριακά κέρδη +0,06% στις 21.311,51 μονάδες.
Image
Ο δείκτης IBEX 35 της Μαδρίτης υποχώρησε -0,09% στις 8.904 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κατέγραψε οριακές μεταβολές -0,02% στις 377,46 μονάδες.
Οι ευρωαγορές υπέστησαν πιέσεις εξαιτίας των αμερικανικών δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα. Χθες, 2/10, με απόφασή του, ο ΠΟΕ έδωσε το πράσινο φως στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιβάλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά 7,5 δισεκ. δολαρίων, κρίνοντας ως παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που χορήγησαν στην εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων Airbus οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου Cecilia Malmstrom, σε δήλωσή της χαρακτήρισε την επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ ως «κοντόφθαλμη και αντιπαραγωγική».
Από πλευράς Γαλλίας ο υπουργός Οικονομικών Le Maire δήλωσε «είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε δυναμικά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Η καλύτερη λύση είναι να υπάρξει ένας φιλικός συμβιβασμός στη διένεξη Boeing Airbus και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Ευρώπη μπορεί να επιβάλει δασμούς στις ΗΠΑ το επόμενο έτος».
Χαρακτήρισε δε ως πολιτικό και οικονομικό λάθος την απόφαση ΠΟΕ.
Οι αγορές επηρεάστηκαν από τα στοιχεία μεταποίησης, υπηρεσιών αλλά και της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ ήταν άκρως απογοητευτικά.
Στο μέτωπο του Brexit δε, οι αντιδράσεις για το σχέδιο Johnson ήταν πολύ επιφυλακτικές. Βρετανοί, Ιρλανδοί αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εμφανίζονται δύσπιστοι για το κατά πόσον είναι εφαρμόσιμο ένα τέτοιο σχέδιο. Το Brexit είναι προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου, «με ή χωρίς συμφωνία», κατά τον Boris Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης