Κοινωνία

Νέο θεματικό πάρκο με θέμα τους Θεούς του Ολύμπου ανοίγει αύριο τις πύλες του στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ

tags :
Νέο θεματικό πάρκο με θέμα τους Θεούς του Ολύμπου ανοίγει αύριο τις πύλες του στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ
Νέο θεματικό πάρκο «Οι Θεοί του Ολύμπου» που θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Μια ευκαιρία να γίνει η Θεσσαλονίκη περισσότερο «family friendly» προορισμός, να γίνει δηλαδή ελκυστικότερη στις οικογένειες, αποτελούν τα θεματικά πάρκα, και ειδικά εκείνα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως το νέο θεματικό πάρκο «Οι Θεοί του Ολύμπου» που θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 1.
Το νέο θεματικό πάρκο ανοίγει τις πύλες του στις 4 Οκτωβρίου και παραμείνει ανοιχτό ως τις 17 Ιανουαρίου του 2020. Καταλαμβάνει επιφάνεια 2.100 τ.μ. και είναι παραγωγή της «Placebo Events».
Πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.
Οι «Θεοί του Ολύμπου», που έχουν την επιστημονική επιμέλεια του ιστορικού και ομότιμου καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θάνου Βερέμη, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας.
Το «ταξίδι» περιλαμβάνει, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι παραγωγής, «επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις».
Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, τα τελευταία χρόνια ο εθνικός εκθεσιακός φορέας δίνει έμφαση στα θεματικά πάρκα, τα οποία συγκέντρωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάνω από 1 εκατ. επισκέπτες. Ήδη όπως ανέφερε, στους Θεούς του Ολύμπου έχουν ήδη κλειστεί ομαδικές επισκέψεις 15.000 μαθητών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, τόνισε ότι οι ξενοδόχοι είναι οι πρώτοι αποδέκτες της ζήτησης των επισκεπτών για events και τόνισε πως η ΕΞΘ στηρίζει αυτές τις προσπάθειες.
Ο Βασίλης Ζαρκαδούλας της Placebo Events είπε πως το συγκεκριμένο πάρκο είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ και σημείωσε πως για πρώτη φορά, παράλληλα με τις θεματοποιήσεις και τον εντυπωσιακό φωτισμό, θα αξιοποιηθούν νέες τεχνολογίες, όπως το 3D mapping και το ολόγραμμα.
Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, προκειμένου ο κόσμος να μάθει όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον κ. Βερεμή.
Γνωστοί καλλιτέχνες έχουν χαρίσει τις φωνές τους στους 12 Θεούς: Ο Δίας  έχει τη φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη, ο Ποσειδώνας του Γιάννη Στάνκογλου, ο Ήφαιστος του Δημήτρη Πιατά, η Αφροδίτη της Μαρίας Ναυπλιώτου, ο Απόλλωνας του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, η Ήρα της Μαρίας Σολωμού, ο Άρης του Νίκου Βουρλιώτη, ο Ερμής του Θανάση Βισκαδουράκη, η Αθηνά της Κατερίνας Λέχου, η Δήμητρα της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η Εστία της Αθηνάς Μαξίμου και η Άρτεμις της Νάντιας Μπουλέ.
Το πάρκο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν διαφορετικές ξεναγήσεις, με άλλη προσέγγιση στους ενήλικες και άλλη στα παιδιά.
Οι ξεναγοί είναι ηθοποιοί και έχουν εκπαιδευτεί στο να αλλάζουν τον ρόλο τους ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται.
Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι μία ώρα και 10 λεπτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης