Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schiff (Επιτροπή Πληροφοριών Βουλής): Απωθητικό το αίτημα Trump στην Κίνα για έρευνα των Biden

Schiff (Επιτροπή Πληροφοριών Βουλής): Απωθητικό το αίτημα Trump στην Κίνα για έρευνα των Biden
Ο Adam Schiff κάλεσε όλο το αμερικανικό Κογκρέσο να καταδικάσει την έκκληση Trump
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ, Adam Schiff, ο κορυφαίος των Δημοκρατικών στην έρευνα κατά του Trump, χαρακτήρισε «απωθητικό» το αίτημα Trump στην Κίνα να διερευνηθούν πατέρς και γιος Biden, προσθέτοντας ότι «πρέπει να καταδικαστεί από κάθε μέλος του Κογκρέσου».
«Ένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που ενθαρρύνει ένα ξένο έθνος να παρέμβει ξανά για να βοηθήσει την εκστρατεία του με τη διερεύνηση ενός αντιπάλου είναι μια θεμελιώδης παραβίαση του προεδρικού όρκου», δήλωσε ο Schiff.
Ο Schiff έχει αναλάβει την ευθύνη της διεξαγωγής έρευνας για τις προσπάθειες του Trump να ωθήσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να διερευνήσει τον Hunter Biden. Καθώς η κατάσταση εντείνεται, ο Trump φάνηκε να καλεί εκ νέου για μια ξένη εξουσία να παρεμβαίνει στις εκλογές του 2020 - αυτή τη φορά δημόσια.
Ο Schiff μίλησε σε δημοσιογράφους έξω από μια συνεχιζόμενη κατάθεση από τον πρώην ειδικό απεσταλμένο στην Ουκρανία Kurt Volker, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα αφότου κατονομάστηκε από τον πληροφοριοδότη της υπόθεσης.
Ο Trump κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιδεινώσει τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εκφράζοντας την απαίτηση να ξεκινήσει και η Κίνα την έρευνα για τις δραστηριότητες και το ρόλο του Joe Biden και του γιου του Hunter.
Σε δηλώσεις του έξω από το Λευκό Οίκο λίγο πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα σήμερα 3/10, ο Trump τόνισε πως, «πρέπει να ερευνήσουν (στην Ουκρανία) τους Bidens».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης