Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Είμαστε έτοιμοι για εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ - Άδικες οι σχέσεις των δύο πλευρών

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Είμαστε έτοιμοι για εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ - Άδικες οι σχέσεις των δύο πλευρών
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών είναι «σίγουρα άδικες»
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση διατύπωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (4/10) στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Ειδικότερα, ο κ. Pompeo δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ, μία απόφαση η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδας.
«Θα συνομιλήσουμε αδιαμφισβήτητα με με την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Pompeo, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να διευκολυνθούν και οι δύο πλευρές.
Ωστόσο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ διευκρίνησε ότι οι εμπορικές σχέσεις που υφίστανται μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι «σίγουρα άδικες».
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές ευρωπαϊκών αγαθών συνολικής αξίας 7,5 δισ. δολ. ανάμεσα στα οποία θα περιλαμβάνονται τρόφιμα και ποτά από τις χώρες της ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αντίμετρα κατά των ΗΠΑ, εκτός εάν η Ουάσιγκτον συμφωνήσει να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης