Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων: «Μεγάλη νίκη του δικηγορικού σώματος» οι αποφάσεις ΣτΕ για ασφαλιστικό

tags :
Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων: «Μεγάλη νίκη του δικηγορικού σώματος» οι αποφάσεις ΣτΕ για ασφαλιστικό
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «οφείλει, σεβόμενη τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης»
«Μεγάλη νίκη του δικηγορικού σώματος απέναντι στην ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση Κατρούγκαλου» χαρακτηρίζει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος τις σημερινές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που κατέγνωσαν την αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).
Σε ανακοίνωσή της η Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, «πρόκειται για ιστορική δικαίωση του κινήματος των ελευθέρων επαγγελματιών (που λοιδορήθηκε ως κίνημα της γραβάτας), αλλά και ειδικότερα του δικηγορικού σώματος και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».
Ακόμη, αναφέρεται ότι «μετά από αδικαιολόγητα μακρά δικαστική διαδικασία, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας δέχθηκε τα επιχειρήματα που προέβαλαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και διαπίστωσε την αντισυνταγματικότητα του τρόπου υπολογισμού των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών».
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οφείλει, σεβόμενη τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως δημοσιονομικού κόστους, να εφαρμόσει τις επιταγές των δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, επαναφέροντας πλέον τα πράγματα στη συνταγματική έννομη τάξη, όπως από σήμερα αποτυπώνεται και με τη σφραγίδα του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης