Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

O αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε στη Σύνοδο των αρχηγών των ευρωπαϊκών Αστυνομιών στη Χάγη

tags :
O αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε στη Σύνοδο των αρχηγών των ευρωπαϊκών Αστυνομιών στη Χάγη
Στη Σύνοδο των αρχηγών των ευρωπαϊκών Αστυνομιών συμμετείχε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας
Στη Σύνοδο των αρχηγών των ευρωπαϊκών Αστυνομιών, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της EUROPOL, στη Χάγη, 2 με 3 Οκτωβρίου, συμμετείχε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.
Το κεντρικό θέμα στη φετινή Σύνοδο ήταν το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα, οι τρόποι εκδήλωσης και διείσδυσής του στην κοινωνία και οι επιπτώσεις του στην εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ.
Επιπλέον, με την ευκαιρία των 20 ετών από την ίδρυση της EUROPOL, παρουσιάστηκε το έργο της και τέθηκαν προβληματισμοί σχετικά με τις προκλήσεις του μέλλοντος για τα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της.
Παράλληλα, στη Σύνοδο ξεκίνησε η συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την τρέχουσα περίοδο την EUROPOL, προσφέροντας δυναμική για περαιτέρω συνεργασία με τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. όσον αφορά τη συνολική προσέγγιση της ΕΕ στην καταπολέμηση του σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος.
Ο κ. Καραμαλάκης συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, συναντήθηκε με την εκτελεστική διευθύντρια της EUROPOL, Catherine Be Bolle, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Διακίνησης Ανθρώπων (EMSC), με επικεφαλής ευρωπαϊκών Αστυνομιών καθώς και εκπροσώπους της Μονάδας για τα Εγκλήματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Europol.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης