Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν 200.000 θέσεις εργασίας στις αμερικανικές τράπεζες έως το 2030

tags :
Wells Fargo: Τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν 200.000 θέσεις εργασίας στις αμερικανικές τράπεζες έως το 2030
Έκθεση της Wells Fargo τονίζει  ότι περίπου 200.000 τραπεζικές θέσεις εργασίες στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να εκτοπιστούν από τα ρομπότ
Μια νέα έκθεση της Wells Fargo & Co, αναφέρει ότι περίπου 200.000 τραπεζικές θέσεις εργασίες στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να εκτοπιστούν από τα ρομπότ.
Η επιτάχυνση της τεχνολογικής προόδου στον τομέα της αυτοματοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης έχει τη δυνατότητα να αναμορφώσει τον κόσμο από το 2020 έως το 2030.
Η σύγκρουση αυτών των δυνάμεων θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική αναστάτωση πολύ μεγαλύτερη από ό, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Σε ολόκληρη τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία, ένα νέο κύμα επενδύσεων, περίπου 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, δαπανάται για την τεχνολογία, που θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους.
Η μελέτη Wells Fargo,  δείχνει ότι μέχρι το 2030 οι τραπεζικές θέσεις εργασίας θα από 20% έως 33%.
Οι περισσότερες θέσεις  που θα πληγούν θα είναι το back office, κλείσιμο υποκαταστημάτων, το τηλεφωνικό κέντρο και οι εταιρικοί υπάλληλοι.
Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις τεχνολογικές πωλήσεις, συμβουλές και διαβουλεύσεις θα επηρεαστούν λιγότερο, σύμφωνα με τη μελέτη.
«Θα είναι μια δραματική αλλαγή» , δήλωσε στην έκθεση Wells Fargo ο Michael Tang, εταίρος της Deloitte που ηγείται της παγκόσμιας πρακτικής καινοτομίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.  
Ο Wells Fargo συμμετέχει σε μια σειρά από άλλες μεγάλες τράπεζες που έχουν ήδη επεξεργαστεί λεπτομερή σχέδια για τη μείωση της πλειοψηφίας του εργατικού δυναμικού τους έως το 2030, εν μέσω της ταχείας υιοθέτησης της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης.
Η ώθηση στις τάσεις αυτοματισμού υποδεικνύει ότι τα ρομπότ θα πολλαπλασιαστούν ακόμη πιο γρήγορα μέσα στα 2020.
Η σύγκρουση της αυτοματοποίησης στην οικονομία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αστάθεια, οικονομικές διακυμάνσεις και κοινωνικές αναταραχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης