Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zuckerberg: Κανένας δεν αξίζει να είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά κάπου είναι χρήσιμο

Zuckerberg: Κανένας δεν αξίζει να είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά κάπου είναι χρήσιμο
Ένα μεγάλο μέρος του πλούτου που συσσωρεύεται είναι παράλογο, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook

«Κανείς δεν αξίζει πολλά χρήματα [...] νομίζω ότι αν κάνεις κάτι καλό, ανταμείβεσαι, αλλά σκέφτομαι ότι ένα μέρος του πλούτου που συσσωρεύεται είναι παράλογο», απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Inc., Mark Zuckerberg, ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όταν κλήθηκε από υπάλληλό του να σχολιάσει  την άποψη του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Bernie Sanders, ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι.
Ο Zuckerberg, ο οποίος έχει περιουσία ύψους 69,4 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (4ος στη λίστα Αμερικανών δισεκατομμυριούχων του Forbes), μίλησε αργά την Πέμπτη σε μια ενδοεταιρική συνάντηση που αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά στο κοινό, μετά τη διαρροή κάποιων παρόμοιων συναντήσεων νωρίτερα το 2019.
Ο υπάλληλος του ότι ζήτησε από τον Ζούκερμπεργκ «ως τον μοναδικό δισεκατομμυριούχο με τον οποίο μπορώ να συμβουλευτώ για αυτό το θέμα».
Ο συνιδρυτής του Facebook εξήγησε ότι ο φιλανθρωπικός επενδυτικός οργανισμός που έχει ιδρύσει, η πρωτοβουλία «Chan Zuckerberg», επενδύει σε επιστημονικές εξελίξεις με στόχο την εξάλειψη όλων των ασθενειών ως τον επόμενο αιώνα.
Οι επενδύσεις που αναλαμβάνει η πρωτοβουλία του, ίσως να γίνονταν με πιο αργούς ρυθμούς ή και να μην γίνουν ποτέ με δημόσιο χρήμα, δήλωσε ο Zuckerberg, οπότε προσπαθεί να καταστήσει χρήσιμο τον πλούτο που απέκτησε.
Και όπως διευκρίνισε, αν όλα όσα αναλαμβάνει η πρωτοβουλία γίνονταν με δημόσιο χρήμα «θα στερούσαν την αγορά και τον κόσμο από μια ποικιλία διαφορετικών προσπαθειών που μπορούν να ληφθούν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης