Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Αναβάθμιση της Πορτογαλίας σε ΒΒΒ (high) - Σταθερές οι προοπτικές

tags :
DBRS: Αναβάθμιση της Πορτογαλίας σε ΒΒΒ (high) - Σταθερές οι προοπτικές
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της πορτογαλικής οικονομίας στο ΒΒΒ (high) προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DPRS, με τις προοπτικές (outlook) να είναι σταθερές.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε σε αναβάθμιση της χώρα, εξαιτίας της συνεχούς βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της Πορτογαλίας.
Η δημοσιονομική εικόνα είναι ισορροπημένη και το χρέος μειώνεται με υγιή ρυθμό.
Οι πορτογαλικές τράπεζες έχουν ενισχυθεί, καθώς βελτιώνεται και η ποιότητα του ενεργητικού τους.
Ταυτόχρονα η επίτευξη δομικών αλλαγών στο «περιεχόμενο» της πορτογαλικής οικονομίας, καθώς η χώρα προχωρά σε αύξηση της ποιότητας των εξαγωγών της, ενώ εξαρτάται περισσότερο από ιδιωτικές επενδύσεις, αποτελεί έναν ακόμη θετικό παράγοντα.
Image
Ο οίκος αναφέρει ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στις 6 Οκτωβρίου 2019, θεωρεί ότι η Πορτογαλία θα παραμείνει σε ένα ευνοϊκό δημοσιονομικό μονοπάτι.
Μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση εάν το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και η ανάπτυξη κατορθώσουν να μειώσουν περαιτέρω το χρέος στα επίπεδα που η DPRS θεωρεί ορθά.
Θετικός ακόμη παράγοντας θα είναι η περαιτέρω βελτίωση της υγείας του τραπεζικού συστήματος.
Στον αντίποδα μπορεί να υπάρξει υποβάθμιση εάν καταγραφούν αποκλίσεις στην τρέχουσα δημοσιονομική πορεία ή υπάρξει διόγκωση του χρέους είτε εξαιτίας υποχώρησης των αναπτυξιακών προοπτικών είτε μείωσης της κυβερνητικής δέσμευσης για εφαρμογή βιώσιμο μακροοικονομικών πολιτικών.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης